Kogălniceanu&Universității&Iuliu Maniu. Emil Boc promite că fiecare piatră crăpată, fiecare arbore care nu înfrunzește și fiecare dală ciobită vor fi schimbate

Autor  Ionel Lespuc   în       9 luni în urmã     910 Vizualizări.  

Proiectul de modernizare a zece străzi din partea de sud a centrului Clujului nu e 100% finalizat, constructorul mai are lucruri de finisat. S-a mai depășit un termen, cel de 31 martie, cu trei luni după ultimul termen agreat cu Comisia Europeană.

Primarul Emil Boc anunță că se intră în faza de recepție, pe etape, și promite că fiecare piatră crăpată, fiecare arbore care nu înfrunzește și fiecare dală ciobită vor fi schimbate.

Media9 vă arată o galerie foto cu câteva dintre dalele și pietrele din acest proiect. Nu sunt rătăcite, nu sunt nici măcar cu zecile, ci cu sutele care prezintă imperfecțiuni grave. Uite, suntem chiar curioși să vedem cum totul va fi ca nou.

 

“Noi îl așteptăm (proiectul n.r.) pe măsură ce vine la faza de recepție. Acum ce trebuie să știe clujenii: că toată lucrarea asta de pe Kogălniceanu, Universității și toate străzile adiacente, cu Iuliu Maniu, intră în faza de recepție. Asta înseamnă că fiecare piatră care e crăpată, fiecare dală de grabit care e ciobită, fiecare copac, dacă Doamne ferește nu înfrunzește, toate aceste lucruri se schimbă pe cheltuiala constructorilor, pentru că asta înseamnă procesul de recepție. Evident că noi nu am ținut aceste străzi închise, cum nu am închis nici Parcul Zorilor, nici Parcul Feroviarilor, chiar dacă recepția nu a fost făcută. Din moment ce nu prezenta pericol public pentru cetățeni, noi am deschis, cum a fost și Baza sportivă La Terenuri, înainte de recepție. Evident că unele lucruri nu sunt cum trebuie sau s-au deteriorat pe parcursul lucrărilor. Fiecare trebuie să știe și să înțeleagă că sunt gata când s-a semnat procesul verbal de recepție”, a spus Emil Boc, la Realitatea FM.

Proiectul a vizat modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu și a străzile adiacente – Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, dar și strada Iuliu Maniu. Costul lucrărilor a fost de peste zece milioane de euro.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.