Kaufland blocat în Florești. Tișe: „Nu puteți fugi de proiectul metroului”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     8004 Vizualizări.  

Kaufland în Florești, în zona Eroilor/Cetății. Un proiect mare, dar care cel mai probabil nu se va realiza. Cei de la Kaufland sunt supărați și au motive să fie.

Ce se întâmplă? Reprezentanții hypermarketului au cumpărat terenul în vara anului 2020 și au pornit demersurile pentru construirea a două magazine. Au solicitat certificat de urbanism și l-au primit. Au întrebat la autorități dacă terenul este vizat de vreo investiție publică și li s-a transmis că nu. Și-au asumat inclusiv să decontamineze terenul pe care a funcționat celebra fermă de pui.

Asta până vara aceasta, când au aflat că terenul este pe traseul metroului. Și că urmează să fie expropriați.

Astăzi, Kaufland s-a prezentat cu planul urbanistic zonal în comisia de urbanism a județului. “Nu vă putem aviza proiectul. Urmează să fiți expropriați și să primiți o dreaptă despăgubire. Nu vă pot sfătui să mergeți în paralel cu demersurile, nu puteți fugi de proiectul metroului”, i-a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, lui Călin Constantea, reprezentant Kaufland România.

Săptămâna trecută, mai mulți reprezentanți ai Kaufland au intervenit în dezbaterea publică ce viza studiul de prefezabilitate pentru metrou; au cerut să se exproprieze altă parcelă și să fie lăsați să își finalizeze proiectul.

Interesant este că metroul va ajunge în Florești abia în etapa a doua a proiectului. Momentan, se discută despre realizarea primei etape a liniei subterane, din Mănăștur în Sopor.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.