Îți dau lacrimile câtă solidaritate. Transport gratis pentru cadre medicale

Autor  Ionel Lespuc   în       2 luni în urmã     3558 Vizualizări  

Îi știți pe români că sunt “fiecare pentru el”. Uite că se poate și altfel. Criza asta oribilă scoate lucruri superbe din noi.

Un apel disperat al unor cadre medicale a primit prompt răspuns. Peste 20 de persoane din Gilău, județul Cluj, nu mai reușeau să ajungă la spitalele unde lucrează din cauză să operatorul de transport Sosim, din grupul Alis, a oprit cursele.

Cel care a atras atenția asupra situației a fost deputatul USR Emanuel Ungureanu. O asistentă medicală care lucrează pe secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Cluj m-a rugat în această seară să cer ajutorul comunității pentru a găsi soluții de transport din comuna Gilău către spitalele din Cluj-Napoca pentru peste 20 de cadre medico-sanitare.Situația este teribil de grea, oamenii aceștia luptă să asigure asistența medicală pentru noi. Firma Alis care opera pe această rută s-a retras. Primarul comunei Gilău se dovedește neputincios. Haideți să ajutăm! Fac un apel public la firmele de taximetrie, sau de transport din Cluj-Napoca să întindă o mână de ajutor! Sunt sigur că găsim resurse să plătim aceste curse, eu pun la bătaie 6000 de lei sponsorizare”, a scris Ungureanu, pe Facebook.

Mesajul lui Ungureanu a generat un val incredibil de solidaritate. Aproape că îți dau lacrimile. Nu are Gilăul atâtea cadre medicale câte ar putea transporta cei care s-au oferit. Evident, fără să ceară sponsorizarea de 6000 de lei de la Ungureanu, la schimb. Firma Autonom a pus la bătaie toată flota de mașini, Rino Rent a Car a oferit de asemenea un automobil. Diana Andreea Păcurar a pus la dispoziția cadrelor medicale 4-5 mașini, iar Oana Conduraru a propus un vehicul cu 7 locuri și șofer. Adrian Coman și-a arătat disponibilitatea să transporte patru persoane zilnic, iar Alina Vaida, care lucrează pe taxi, s-a oferit voluntar. Un domn pe nume Radu a fost foarte simpatic: “Dacă sunt și șoferi printre cadrele medicale din localitățile limitrofe, le pot împrumuta mașina mea până trecem hopul; oricum, stă în parcare degeaba”. Între timp, propuneri noi tot sosesc. Tuturor acestor oameni generoși, RESPECT.

Nu a venit însă nicio reacție dinspre Primăria Gilău, care are autobuz școlar și alte vehicule. Cum spunea și Emanuel Ungureanu, primarul se dovedește neputincios, dragul domn Dumitru Sfârlea. Gilăul a dat 500.000 de lei anul acesta doar bisericilor din comună, dar nu găsește fonduri să ajute cadrele medicale care au dat de greu. Stați liniștit domnule Sfârlea, ne descurcăm!

În urma apelului au venit mesaje și de la Tureni sau Turea, unde de asemenea există cadre medicale care nu mai au cu ce să ajungă la Cluj. Și probabil că vor apărea și altele. Dar se vor găsi peste tot soluții, întrucât criza a scos solidaritatea de acolo de unde o aveam fiecare ascunsă.

About