INTERVIURILE MEDIA9. Doru Pop: Am văzut medici cu haine de zugrav de la Dedeman. E criminal

Autor  Ionel Lespuc   în       2 luni în urmã     648 Vizualizări  

Analistul politic Doru Pop, cadru universitar la Facultatea de Teatru și Film a UBB, crede că guvernanții români nu susțin suficient sistemul medical. “I-am văzut pe medici. Sunt cu pungi pe picioare, cu haine de zugrav de la Dedeman. E criminal pentru oamenii aceia. I-am pregătit ani de zile, am investit în ei și îi lăsăm carne de tun. Nu noi. Mă refer la politicieni. Au scos armata pe străzi cu Humvee-uri, iar polițiștii și jandarmii au niște măscuțe pe față. Virusul zboară trei metri prin aer. Cu măscuța aia ce faci? Ați văzut ce se întâmplă la Suceava. Spitalele se închid pe rând. Dacă noi nu avem grijă de medici, cine va avea grijă de noi? În statul american New York se fac apeluri disperate pentru aparate de respirație artificială. Statele Unite au unul dintre cele mai performante sisteme de sănătate din lume. Dacă ei au probleme, noi cum vom face față cu medicii care poartă pungi în picioare? Trebuie să testăm medicii unul câte unul și să îi protejăm”, a spus Pop.

Acesta crede că organizarea alegerilor locale în iunie nu este realistă: “Toată lumea de pe toată planeta este în izolare, dar Comitetul Olimpic Japonez visează în continuare că Olimpiada va avea loc în iunie. Așa și politicienii noștri, care visează să organizeze alegeri locale în iunie. Acum se vede clar că politicienii au o altă agendă decât cetățenii”.

L-am întrebat pe Doru Pop dacă politicienii nu vor deconta situația actuală, care devine mai tragică de la zi la zi. Dacă România nu se va reseta complet după pandemie, în contextul în care Pop a scris o carte care se numește “România neresetabilă”. “Nu ne vom reseta. Cred că politicienii ne vor minți în continuare, după pandemie vor găsi modalitatea să se prezinte ca eroi salvatori, că au făcut tot era posibil”, a subliniat Doru Pop, cadru universitar la Facultatea de Teatru și Film din Cluj.

About