INTERVIU. Ștefan Gadola își anunță decizia, după ce presa a scris că va candida la alegeri

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     3666 Vizualizări  

Omul de afaceri Ștefan Gadola a explicat astăzi, într-un scurt interviu pentru Media9, care este adevărul privind anunțata sa intrare în politică. Gadola liniștește apele: nu dorește să se implice, cel puțin nu acum. “Nici vorbă să candidez la președinția Consiliului Județean”, spune cât se poate de clar, de la început.

– Domnule Gadola, de unde a apărut povestea aceasta cu candidatura dumneavoastră la Consiliul Județean?

– A fost o discuție în prima parte a anului, înainte de pandemie, în care am recunoscut că sunt supărat pe ceea ce se întâmplă și că m-aș implica să fac lucruri bune, sănătoase. Explicam că l-am convins cu greu pe fiul meu, Raul, să revină acasă din Statele Unite, după opt ani, iar acum sunt îngrijorat că îmi vor pleca nepoții. Un prieten s-a gândit să mă includă într-un sondaj și așa au ajuns lucrurile în mediul public.

– De ce să nu vă implicați? Sunteți o persoană cunoscută.

– Sunt tentat să mă implic, dar nu am luat încă o decizie. Oricum, nu este momentul acum. Cum să pornești la drum cu două luni înainte de alegeri? Nu este suficient timp pentru a pregăti lucrurile așa cum trebuie, pentru a face cunoscute o platformă și un om. Să mă pună cineva pe o listă nu îmi place. Tocmai de asta sunt revoltat! Sunt puși oameni în niște locuri și în niște funcții unde nu au ce căuta.

– Partid nou sau vechi, dreapta sau stânga?

– M-au căutat mai mulți politicieni și m-au invitat în partidele lor, dar am refuzat. V-am spus că nu am luat o decizie, așa că este prematur să vorbim. Cred că 80% dintre membrii de partid nu au habar ce înseamnă stânga și ce înseamnă dreapta, din punct de vedere politic. Ei sunt acolo din alte motive.

– Adică sunt genul care nu se întreabă ce pot face ei pentru țară, ci ce poate face țara pentru ei?

– În politică sunt multe persoane care nu prea au meserie. Aș vrea să văd un partid cu oameni de afaceri, cu profesori, persoane care au reușit în viață și care nu mai au nevoie ca partidul să îi ajute să devină cineva. 

Ștefan Gadola, 66 de ani, este unul dintre cei mai importanți specialiști români în domeniul energiei electrice. Este fondatorul companiei EnergoBit, alături de Ioan Socea și Peter Pal. În prezent, Gadola este vicepreședintele companiei. Are însă și alte afaceri, alături de fiii săi, Raul și Sorin. Alături de primul este implicat în dezvoltarea imobiliară, având în plan inclusiv construirea unui mall în Piața Abator. Ștefan Gadola este și vicepreședintele Consiliului de administrație al clubului de fotbal CFR.

About