INTERVIU: Flaviu Udrea, candidat la Primăria Florești. „Vreau să schimb destinul comunei” (A)

Autor  admin   în       5 luni în urmã     2051 Vizualizări  

Are doar 32 de ani și a fost desemnat candidat al alianței USR PLUS pentru Primăria Florești. O mare provocare pentru Flaviu Udrea, un tânăr cu o deja bogată experiență în mediul privat. Valorile sale sunt cinstea, onoarea, corectitudinea, transparența, iar speranța sa este aceea de a schimba destinul Floreștiului.

– Domnule Flaviu Udrea, vă rog să vă prezentați.

– Am 32 de ani și sunt absolvent al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității Babeș-Bolyai. În ultimii 12 ani mi-am construit o carieră de succes în domeniul vânzărilor directe de servicii IT și telecomunicații, iar de 8 ani activez și ca manager de proiect în industria software-ului personalizat. Mă ocup cu digitalizarea proceselor din organizații cu scopul creșterii productivității și a performanței. Am experiență în negociere complexă, în managementul resurselor umane și în managementul obiectivelor și al performanței. 

– Care este motivația alegerii unei cariere politice și ce v-a determinat să candidați la funcția de primar în Florești ?

– Reprezint acea generație de tineri care a stat departe de implicarea activă în politică și a preferat să își construiască o carieră în mediul privat. După mai bine de 10 ani în mediul privat,  mi-am dat seama că politica este pretutindeni: în infrastructură – sau lipsa ei, în serviciile de sănătate publică la care avem acces, în educația de care beneficiază copiii noștri, la nivelul instituțiilor publice, cu corupția și lipsa de responsabilitate de acolo, iar lista poate continua. 

Am realizat că lipsa mea de implicare este, de fapt, o decizie. Am căzut și eu în acea capcană, a răului cel mai mic. Mi-am dat seama apoi că, deși un bun exercițiu de implicare civică, participarea la proteste nu este de ajuns. Este nevoie de mai mult, iar acel „mai mult” a însemnat, pentru mine, decizia de a mă înscrie într-un partid nou pe scena politică, partid format din oameni cu aceleași principii și valori ca ale mele. Activând în 2019 ca voluntar al Alianței USR PLUS în campaniile electorale, am avut ocazia să înțeleg mai bine problemele și provocările pe care le întâmpină floreștenii.

Am decis să candidez deoarece cred cu tărie că Floreștiul merită să fie condus de un om onest, responsabil, un om care nu a făcut parte din gașca politică de la nivel local. Floreștiul merită să aibă un primar apropiat ca medie de vârstă de cea a locuitorilor comunei, fiind comuna cu cea mai tânără populație din România.Totodată, cea mai mare și mai bogată comună din România e așa doar pe hârtie, în realitate acest lucru nu se vede și prin bunăstarea cetățenilor. Mi-am dat seama încă de când m-am mutat aici că Floreștiul nu e al floreștenilor, comuna fiind condusă de o gașcă formată din primar și camarila lui. Am decis să candidez pentru că m-am săturat ca destinul comunei să fie decis de o mână de oameni incompetenți.

– Ce vă propuneți să schimbați în bine în localitatea dumneavoastră? Care sunt principalele trei probleme identificate în Florești și soluțiile propuse de programul de candidatură?

– Lipsa parcurilor, lipsa creșelor, lipsa trotuarelor sau problemele cu canalizarea sunt realități, realitățile unui primar condamnat penal în prima instanță. Trăim într-o comună în care domnește haosul imobiliar, o comună în care camarilele politice fac legea la nivel local! Resimțim cu toții lipsa de viziune și transparență a unui primar și a unei clasei politice incapabili să gestioneze destinul comunei și care sunt interesați doar de umplerea propriile buzunare. Vreau să schimb destinul comunei și să aduc o viziune nouă asupra felului în care ar trebui să se dezvolte comuna Florești. Împreună vom construi un Florești mai curat, mai verde, mai aerisit și mai digitalizat! Alături de colegii candidați la Consiliul Local formăm cea mai competentă alternativă la actuala administrație publică locală!

– Vă rog sa ne prezentați, pe scurt, echipa care vă sprijină în demersul de candidatură, și mă refer aici la candidațiila funcțiile de consilieri locali.

– Alianța USR PLUS Florești a demarat un proces riguros de selecție și în cazul candidaților la Consiliul local, punând accent pe criteriile competenței, onestității și transparenței.  Sergiu Leuce, Camelia Sălcudean, Mihai Vădan, Lucian Contraș, Marius Todoran, Dan Dehenes, Mihai Pop, Dan Bitică, Mihai Bologa, Darius Blaj, Larisa Șenila, Gabriel Andacs, Irina Mateieș, Călin Septimiu Bogdan, Andrei Chelemen, Gabriel Dobrei, Dacian Makszin, Bela Gaspar, respectiv Tiberiu Balazs sunt numele propuse de catre Alianță pentru Consiliul local. Background-ul candidaților este unul foarte bogat, fiecare având cunoștințe și experiență în diferite domenii de activitate, iar toate acestea vor fi implementate în administrația locală.

– Care sunt valorile pe care le prețuiți cel mai mult și cum doriți să le transpuneți în realitate?

– Cinstea, onoarea, corectitudinea, transparența. Floreștenii au acum o șansă istorică, aceea de a alege pentru prima dată un om corect, un om care provine din mediul privat, cu o mentalitate antreprenorială și un om care poate aduce schimbarea pe care ne-o dorim cu toții la nivel local.

About