Informații că sunt 30 de pacienți COVID la Pneumo. „Avem și noi nevoie de măști. Se consumă foarte repede!”

Autor  Ionel Lespuc   în       2 luni în urmã     2982 Vizualizări  

Dintr-un motiv greu de înțeles, Grupul de Comunicare Strategică a tăiat microfonul prefecților. Știm câți pacienți și câte decese avem la nivel național, dar nu avem niciun indiciu despre situația pe orașe și județe. În viziunea GCS, trebuie toți să fim panicați în mod egal, nu putem compara dacă felul nostru de a ne feri de virus e mai bun decât felul lor. La nivel mondial există Worldometers; ce ar fi ca website-ul ăsta să ne spună că în lume sunt 850.000 de cazuri și 41.000 de decese, dar să nu detalieze pe țări. “E secret, nu ne lasă Grupul de Comunicare Strategică”. 🙂

În aceste condiții, nu putem verifica informația făcută publică de medicul Manuela Cosmin Măgdău pe Facebook. Aceasta afirmă că la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unde lucrează ca pneumolog, sunt internați bolnavi de COVID-19. Ea roagă pe oricine poate să trimită acolo echipamente de protecție; momentan există, dar puține. Dacă datele sunt corecte, asta înseamnă că la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase nu mai este loc. Gata, s-a umplut!

Iată mesajul medicului pneumolog Manuela Cosmina Măgdău. “La Pneumoftiziologie Cluj sunt internați acum 30 de pacienți COVID pozitiv! Avem și noi nevoie de măști, dar și de alte materiale! Se consumă foarte repede! Vă rugăm să ne aveți în vedere și pe noi!”.

Prefectul Mircea Abrudean a declarat ieri, pentru Media9, că la Cluj urmează să ajungă 10.000 de combinezoane, trimise de Departamentul pentru Situații de Urgență.

About