Încă un program pilot se derulează în județul Cluj. Începe din 2 august

Autor  admin   în       1 lunã în urmã     632 Vizualizări.  

Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor (DJEP) Cluj, instituție publică aflată sub autoritatea Consiliului Județean, va operaționaliza, începând cu data de 2 august 2022, activitatea de emitere a cărții electronice de identitate (CEI).

DECLARAȚIE

„Suntem încântați că am reușit să extindem acest proiect pilot și la nivelul entității noastre care se ocupă cu evidența persoanelor de pe teritoriul întregului județ. Invităm așadar toți clujenii interesați ca, începând cu data de 2 august, să acceseze pagina web a DJEP Cluj pentru a se putea programa în acest sens”

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Concret, în baza unei programări prealabile, cetățenii vor putea veni la sediul DJEP Cluj din municipiul Cluj-Napoca, strada Aviator Bădescu 7-9, unde își vor putea depune actele pentru emiterea noilor cărți de identitate. Aici, au fost operaționalizate două ghișee de preluare a datelor biometrice, respectiv unul de eliberare a cărții electronice de identitate. 

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, implementarea cărții electronice de identitate este un proiect pilot la nivel național, implementat de către Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, structură aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Primele cărți de identitate biometrice din România au fost emise în urmă cu un an la Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect-pilot. Anunțul a fost făcut, luni, 2 august 2021, de Lucian Bode, ministrul de Interne, care a declarat atunci că vor fi emise aproape 5.000 de astfel de documente de identitate.

DECLARAȚIE
„Azi dăm startul emiterii cărții de identitate electronice în cadrul unui proiect-pilot pentru care am ales municipiul Cluj-Napoca. Am găsit aici deschidere din partea domnului primar și echipei sale pentru implementarea acestui proiect-pilot” Lucian Bode, în cadrul unei conferințe de presă susținute în 2 august 2021 la Cluj-Napoca. 

România era obligată să emită cartea electronică de identitate începând cu data de 2 august 2021, conform Regulamentul (UE) 2019/1157.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.