Încă o casă de pe strada Brâncuși se va face bloc când va crește mare

Autor  Ionel Lespuc   în       5 luni în urmã     1287 Vizualizări  

Proprietățile de la numerele 119 și 119A  de pe strada Constantin Brâncuși vor găzdui un bloc de locuințe. Pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu Local se află proiectul de aprobare a planului urbanistic de detaliu pentru imobilul cu subsol, parter, cinci etaje întregi și unul retras.

Întreaga strada Constantin Brâncuși face parte dintr-o zonă de regenerare urbană. Planul urbanistic zonal prevede înlocuirea caselor cu blocuri.

Proiectul este dezvoltat de SC Covaciu Construct SRL, o firmă cu sediul la Cluj. Patronul firmei este Ioan Mihai Covaciu, care are 100% din acțiuni. De asemenea, are 90% din firma Covaciu Buildings, potrivit termene.ro. 

Clădirea nouă va avea apartamente de locuit și de închiriat, în sistem apart-hotel. Înălțimea maximă a imobilului nu trebuie să depășească 28 de metri. La parter vor exista spații comerciale. Proiectul este întocmit de Arhimar Serv SRL. În octombrie 2018, Covaciu Construct a solicitat autorizație de desființare pentru cele trei corpuri de clădire aflate pe proprietatea de pe strada Constantin Brâncuși.

Locuitorii de pe străzile apropiate de Brâncuși sunt nemulțumiți cu povestea asta a regenerării urbane. Totuși, nu s-au opus acestui proiect. Pentru realizarea PUD și a încadrării în zonă a noii construcții a existat o dezbatere publică, organizată în 4 decembrie 2018, la care nu s-a prezentat niciun vecin.

3.656.532

este cifra de afaceri pe care a avut-o Covaciu Construct SRL în 2017. Profitul a fost de 660.487 de lei.

Firma de construcții a fost criticată, în 2016, în urma unui proiect de pe strada Nicolae Colan, la limita dintre Zorilor și Bună Ziua. La vremea respectivă, vecinii s-au plâns pe domnuleprimar.ro că blocurile vor avea mai mult de șase apartamente, cât era prevăzut în autorizație. Acum proiectul este gata, iar vecinii s-au convins că nu este așa.

Covaciu Construct a mai realizat proiecte pe străzile Eugen Ionesco și Mircea Eliade, din Cluj, respectiv la Râșnov, județul Brașov.

“Firma Covaciu Construct a realizat în ultimii ani și continuă să dezvolte diverse proiecte imobiliare în județele Cluj și Brașov. Proiectele finalizate, calitatea lucrărilor, prețurile mici, cât și clienții multumiți, sunt cartea noastră de vizită. Cel mai relevant criteriu în alegerea unui proiect imobiliar este puterea financiară a dezvoltatorului. Societatea Covaciu Construct dispune de fonduri proprii, prin autofinanțare, făă angajamente bancare, cu banii din FONDURI PROPRII. Nu există niciun fel de ipoteci bancare, apartamentele și terenurile fiind libere de sarcini, libere pentru tranzacția de vânzare-cumparare”, se arată pe website-ul companiei.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.