Încă 20 de autobuze electrice mov. Primarul Boc a venit cu cravată asortată :)

Autor  Ionel Lespuc   în       5 luni în urmã     2151 Vizualizări  

Nu e culoarea anului în moda autobuzelor din Cluj, ci a deceniului. Movul este prezent zilnic pe străzile orașului, cu ajutorul autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor cumpărate de administrația clujeană în ultimii ani. Azi s-a mai întețit impresia, prin introducerea în circulație a încă 20 de autobuze electrice noi. La momentul festiv al primul start a venit și primarul Emil Boc, care și-a asortat cravata cu vehiculele. Dacă tot e culoarea deceniului… 🙂

41

de autobuze electrice Solaris circulă la Cluj. 11 au fost cumpărate printr-un program cu fonduri elvețiene, alte 30 pe fonduri de la Comisia Europeană.

Autobuzele sunt cumpărate de municipalitate și oferite în concesiune Companiei de Transport Public (CTP) Cluj.

“Clujul are cea mai mare flotă de autobuze electrice din România. Europa va pune accent pe mobilitatea ecologică și în următorul exercițiu financiar, așa că vom continua achiziția de astfel de vehicule nepoluante”, a spus Emil Boc.

La Cluj urmează să sosească în perioada următoare 24 de tramvaie, în urma unui contract cu Astra Vagoane Călători, și 50 de troleibuze, produse de Solaris Bus&Coach din Polonia.

About