In-cre-di-bil! Acuzată de lipsa transparenței, Primăria a eliminat o secțiune de pe site

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     1215 Vizualizări  

În urmă cu fix o săptămână, primarul Emil Boc făcea referire, într-o emisiune radio, la contractul cu societatea Diferit SRL, pentru realizarea proiectului Piața Lucian Blaga – Republicii – Emil Isac – Petru Maior. Era nemulțumit și amenința că, potrivit contractului, poate aplica sancțiuni, iar pe viitor poate exclude firma de la licitații. 

Media9 s-a dus la secțiunea contracte de achiziții de pe website-ul Primăriei și l-a căutat pe cel cu Diferit. Nu exista. Mai mult, secțiunea nu mai fusese actualizată de mult timp. La fel se întâmplă, la categoria “economie”, și cu achizițiile publice – inițieri și atribuiri.

Circulație cu jaloane pe strada care trebuia deschisă în 6 iulie + Transparență doar din vorbe la Primărie

L-am întrebat pe primarul Emil Boc, într-o conferință de presă online pe care a organizat-o, iar el a promis că se vor lua măsuri. Până la urmă, municipalitatea clujeană vrea să fie un exemplu de transparență.

Ca să nu rămână lucrurile la stadiul de discuții, am adresat o solicitare Primăriei și pe legea 544/2001, a liberului acces la informații publice. Atât în legătură cu site-ul, cât și privitor la contractul cu Diferit SRL.

Acum pot să vă spun ce măsuri s-au luat. La achiziții lucrurile sunt exact așa cum erau, însă marea schimbare este la secțiunea “contracte de achiziții”. Aceasta A DISPĂRUT cu totul de pe site. Vreți transparență? Poftiți, vă rog!

L-am întrebat despre situația de pe site pe Emil Boc, care nu a răspuns până în acest moment. Am vorbit însă cu șefa biroului mass-media, Iulia Perșa: „Secțiunea a fost scoasă temporar. Vor apărea în câteva zile toate contractele”.

 

About