Împletitură de partide în spatele primarului Horia Șulea, la Florești. L-a „resuscitat” pe Vancea

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     3990 Vizualizări  

Primarul Horia Șulea, din Florești, a câștigat alegerile acum patru ani (și acum opt) reprezentând PNL; s-a și prezentat mereu ca un om autentic de dreapta, poziție din care a și vizat, la un moment dat, fotoliul de președinte al organizației județene liberale. Șulea nu a ajuns în PNL când partidul a fuzionat cu PDL, ca alții; el era deja “galben”.

Iată însă că, suspendat din partid pentru faptul că a fost condamnat penal în primă instanță, pentru abuz în serviciu, Șulea candidează la Florești independent, susținut de o împletitură de partide, inclusiv de pe stânga eșichierului politic. Așa cum am mai scris, este împins de PSD (autentic de stânga), dar și de niște “celebre” grupări politice undreground: Partidul Republican (care se prezintă radical de centru) și Partidul Ecologist Român (centru-dreapta). Mai nou, primarul-locomotivă și-a mai adăugat un vagon, PMP, tot de centru-dreapta. Pe care Traian Băsescu încearcă că îl rebranduiască PDL.

Horia Șulea nu recunoaște înțelegerea cu PSD, însă prima măsură pe care au luat-o social-democrații este să nu înscrie un candidat în lupta pentru Primăria Florești.

Nu e doar o colecție de partide, ci și una de liste pentru Consiliul Local Florești. Actualul primar își caută să își impună oamenii pe mai multe liste, devenită o unică listă transpartinică. Miza este ca, odată reales administrator al comunei, să aibă parte și de susținere în deliberativ. E un lucru aproape imposibil, credem noi, având în vedere că, potrivit rezultatelor alegerilor din 2019, pe primele două locuri s-au clasat PNL și USR (în ordinea aceasta la prezidențiale, invers la europarlamentare).

Și în prezent, Horia Șulea are un Consiliu Local ostil; de exemplu, când a propus în martie autorizarea unui ansamblu imobiliar de peste 900 de apartamente deasupra Donath Park, a primit zero voturi din partea consilierilor.

Surse noastre spun că, pe lista PMP, Horia Șulea încearcă să îl impună pe Ioachim Vancea. Acesta este chiar fostul primar al Floreștiului, de pe vremea când Șulea era vice. Cei doi sunt condamnați în același dosar de abuz în serviciu, iar termenul dat de instanță pentru apel este 30 septembrie, la trei zile după alegeri.

I-am cerut un punct de vedere primarului Horia Șulea, despre susținerea primită de la PMP și despre „resuscitarea” politică a lui Ioachim Vancea, dar a preferat (deocamdată) să nu răspundă.

About