Împărtășania cu o singură linguriță. Azi s-au împlinit 14 zile

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     57788 Vizualizări.  

Acum exact două săptămâni, împărtășania din fața Catedralei mitropolitane din Cluj s-a făcut pe modelul „un preot, o linguriță”. Imaginile surprinde atunci au făcut înconjurul țării. Ce e normal în vremuri liniștite nu e normal pe timp de pandemie. Oamenii au comentat intens, s-a vorbit inclusiv de plângere penală făcută preoților ortodocși. Poate a fost noroc, poate a fost Doamne-Doamne atent. Iată ce spune astăzi prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, la fix 14 zile – adică la o incubație distanță – de slujba cu o singură linguriță.

„Nu a fost niciun caz, care – după ancheta epidemiologică – să provină de la acea slujbă”, a spus Abrudean.

„Dau slavă Domnului că nu a fost nimeni vătămat”, a reacționat și părintele Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Clujului.

Așa cum se știe, aceea a fost ultima slujbă la care au putut participa enoriașii. O ordonanță militară a interzis deocamdată ceremoniile religioase, care în prezent mai pot fi realizate doar pentru transmisii TV, radio sau pe rețele sociale.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.