Iluminatul festiv 2022, la Cluj. Boc: „Facem economie 25%”

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     415 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a explicat astăzi cum va funcționa iluminatul festiv de sărbători, în 2022.

„Va fi exact ca anul trecut, nici mai mult, nici mai puțin. Până acum, mai adăugam niște zone noi în fiecare an, dar având în vedere că este criză, vom păstra ce am avut anul trecut. În plus, am decis să lucrăm la sistemul de telegestiune. Pe străzile noi, unde avem posibilitatea să decuplăm iluminatul public de cel festiv, vom opri beculețele între 12 noapte și 4 dimineața. În felul acesta, facem o economie de 25%. Este o chestiune de bun simț, că nu se bucură nimeni de iluminatul festiv după 12 noaptea. Pe de altă parte, clujenii trebuie să știe că menținem iluminatul public, pentru că avem nevoie de siguranță”, a spus Boc, la Napoca Live.

Potrivit primarului, reducerea de cheltuieli ar fi de la 1.100.000 de lei la 600.000. „Eliminăm risipa”, a conchis Emil Boc.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.