Idei pentru cei care vor să „evadeze” din Cluj. Proiect de 10 case pe 1,2 hectare; are spații verzi și loc de joacă pentru copii

Autor  Tudor Știrbu   în       2 luni în urmã     935 Vizualizări.  

Membrii Comisiei de urbanism de la Consiliul Județean Cluj vor dezbate, în ședința de joi, 23 martie, un proiect care prevede construirea unui mic cartier cu 10 case în satul Săliștea Veche, comuna Chinteni. 

Proiectul se află acum în faza studiului de oportunitate „PUZ construire locuințe unifamiliale, împrejmuiri, racorduri și branșamente la utilități”.

12.794

de metri pătrați este suprafața totală a parcelelor din Săliștea Veche.

Ca idee, între Cluj-Napoca și Săliștea Veche este o distanță de aproximativ 25 de kilometri, care poate fi parcursă cu mașina în 40-50 de minute.

Revenind la proiectul din Săliștea Veche

Se propune împărţirea parcelelor studiate astfel încât să rezulte 10 parcele cu suprafeţe de 952 – 1.500 mp destinate construirii de locuinţe unifamiliale, un drum de acces cu lăţimea de 8.00 m şi un spaţiu verde public cu suprafaţa de 661.00 mp. Locuinţele vor fi contruite în regim izolat.

Conform documentației, parcelele studiate sunt situate în intravilanul localităţii şi însumează o suprafaţă de 12 794 mp. Ansamblul se învecinează la nord cu drumul judeţean 105T, iar la est, sud şi vest cu proprietăţi private. Zona dispune de reţele de energie electrică, apă potabilă şi canalizare. Accesul la parcelele studiate se face din drumul judeţean 105T.

Regimul de înălțime: parter.

Potrivit memoriului tehnic, construcțiile vor fi amplasate cu o retragere de minim 3.00 m față de limitele laterale şi o retragere de minim 5.00 m față de aliniament.

Proiectantul promite o plastică arhitecturală de factură modernă. Aspectul exterior al clădirilor trebuie să fie în concordanţă cu funcţiunea propusă şi să se încadreze în caracterul zonei. Materialele de construcţii folosite se vor încadra în specificul local.

661

de metri pătrați este suprafața dedicată zonei verzi.

Vor fi asigurate accese carosabile şi pietonale. Parcările necesare se vor realiza în interiorul parcelelor, evitându-se domeniul public. Proiectantul propune un spaţiu verde public cu suprafaţa de 661.00 mp care va cuprinde şi un loc de joacă pentru copii.

În cadrul parcelelor vor fi amenajate spaţii verzi care să cuprindă vegetaţie joasă, medie şi înaltă. Spaţiile libere rămase vor fi îmbrăcate cu materiale adecvate, se mai arată în proiectul tehnic.

Beneficiarii acestei investiții sunt Ramona Augustina și Mihai Octavian Oltean și Viorica Antoaneta Cadiș. Proiectanutul este s.c. CMM Arhistruct s.r.l. Cluj-Napoca.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.