I-a făcut “ghiocei”, dar nu se lasă. “Clujenii stau tot mai mult în trafic”

Autor  admin   în       1 year în urmã     2969 Vizualizări.  

Recenta ședință de Consiliu Local de la Cluj a fost cu scântei. 59 de minute, pe ceas, a durat disputa dintre primar și consilierii locali din opoziție, care au pus întrebări în special despre licitația eșuată privind centura metropolitană. Pentru că cetățenii ar fi stat relativ liniștiți dacă se rata proiectul metroului, dar centura este investiția pe care o așteaptă ca pe rația de aer.

Într-o postare pe Facebook, consilierul local Călin Groza, postează o fotografie cu centura Bucureștiului, segmentul de sud. Groza crede că reprezentanții Clujului ar trebui să discute cu cei din capitală și să învețe ceva din greșelile lor, ca să nu le repete.

“În ultima ședință de Consiliu local, am propus primarului ca echipa de proiect să se consulte și să preia din experiența specialiștilor din Compania Națională de Drumuri care se ocupă de Centura București pentru a veni cât mai curând cu soluții pentru relansarea licitației la Centura Clujului. În doar câteva zile se va inaugura în cadrul Segmentului Sud din Centura București cel mai mare pasaj de tip giratoriu suspendat din România. Și coincidență sau nu, la Centura Cluj una din principalele probleme la execuție va fi realizarea celor 8 sensuri giratorii suspendate. Și acolo au fost probleme la început cu adjudecarea licitațiilor și cu demararea lucrărilor de construcție, dar în prezent 84% din lungimea totală de 100 km este în execuție. Proiectul este finanțat prin aceleași fonduri europene din Programul Operațional Transport și trebuie să respecte criterii similare”, a transmis consilierul local Călin Groza.

Într-o țară în care nu s-au făcut tuneluri pe autostrăzi, că feroviare s-au mai construit, Clujul va avea de realizat cinci tuneluri pe centură. Cinci! Trei pe tronsonul Florești – Calea Turzii și două pe drumul de legătură Baciu – Florești. Groza crede că, și în acest caz, Clujul ar trebui să ceară asistență: “Și aici avem pentru referință o lucrare recent începută, tronsonul 4 de autostradă Sibiu-Pitești, unde vom avea poduri, viaducte și unul din cele mai lungi tuneluri din România”

„Eu am impresia, aşa, când vă aud, că USR e un partid aşa, ghiocel, care a apărut aşa, după primăvară, curat ca lacrima, care nici usturoi nu a mâncat, nici la guvernare nu a fost….e luna de pe cer, Raiul pe pământ. O demagogie cum rar mi-a fost auzită în 20 de ani de politică românească. Mai fraţilor, tot are o limită în demagogie. Ce puteţi să reproşaţi la acest proiect?!”, a replicat Emil Boc, luni, în Consiliul Local.

DECLARAȚIE

“Primarul ne-a spus să stăm liniștiți, că proiectul se va realiza. Domnule primar, clujenii stau tot mai mult în trafic, și așteaptă realizarea Centurii cât mai curând!”

Călin Groza, consilier local USR

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.