Hypermarket în construcție: un brand internațional se extinde la Gilău + CNAIR face sens giratoriu

Autor  Ionel Lespuc   în       5 luni în urmã     17343 Vizualizări  

Gilăul se modernizează. Va avea hypermarket, un magazin de haine și produse pentru casă la prețuri reduse și unul de eletrocasnice, în centrul localității. Se știe deja că sosesc Carrefour și Pepco; încă se poartă negocieri cu lanțurile de electrocasnice. Spațiile comerciale vor fi la parterul unui imobil de trei etaje, de locuințe, aflat în plină edificare. La urmă, CNAIR va realiza în zonă, pe DN1/E60, un sens giratoriu, dar pe banii dezvoltatorului.

Un Profi, un Oncos, un Moldovan. Alte câteva magazine, inclusiv cu piese auto și materiale de construcții. Gilăul nu este raiul shoppingului, dar poate deveni. Primul pas este proiectul de pe strada Principală, la care se muncește intens. Se dorește ca lucrările de construcții să fie terminate anul acesta, iar la începutul anului 2020 să se realizeze amenajările interioare. La primăvară, Carrefourul întins pe aproximativ 800 de metri pătrați ar urma să își deschidă porțile. Probabil, cu prețul falimentării jucătorilor mici din comerțul gilăuan.

650

de euro va costa metrul pătrat semifinisat, pentru locuințele din noul bloc. Vor fi 55 de apartamente de aproximativ 50 de metri pătrați, iar un calcul simplu ne spune că noii proprietari vor avea de plătit puțin peste 30.000 de euro.

Clădirea care se ridică va avea demisol, parter, două etaje întregi și unul retras. Suprafața terenului este de 4.511 metri pătrați. Amprenta la sol a construcției va fi de 1.811 metri pătrați, iar imobilul desfășurat va măsura 7.390 de metri pătrați.

Dezvoltatorul este societatea New Age Invest SRL, cu sediul în Gilău. Firma îi aparține Cristinei Nicoleta Iacob și a avut cifre bunicele anul trecut, potrivit termene.ro: o cifră de afaceri de 3,2 milioane de lei și un profit de 1,1 milioane. De construcții se ocupă însă soțul femeii, Ilie Iacob, inginer constructor. Acesta are numeroase lucrări în Gilău și are mai multe contracte cu Primăria din localitate.

About