„Haterul” Szakáts István despre „bullshitul numit metrou”: „Hai și lucră, ș-apăi dacă oi ave’ bani ți-oi plăti, iară dacă nu, io trag din umeri, iar tu pleci acas’ cu buza friptă”

Autor  admin   în       6 luni în urmã     1871 Vizualizări.  

Activistul de mediu Szakáts István critică, din nou, proiectul construcției metroului de la Cluj. 

„Mare veste mare, azi a apărut pe SEAP licitația cu <metroul>. Dar de fapt e cam un cântec de lebădă, și arată și portițele pe care Primăria o să poată să scape din Bullshitul numit Metrou. Detalii.

Pentru a proiecta această lucrare titanică, Primăria a pus la dispoziție o lună și jumătate. Pentru a proiecta o lucrare de 1.3 miliarde de euro. Un prim semn remarcabil al seriozității intenției.

Dar ceea ce este și mai remarcabil e că Primăria lansează această lucrare în regimul <hai și lucră, ș-apăi dacă oi ave’ bani ți-oi plăti, iară dacă nu, io trag din umeri, iar tu pleci acas’ cu buza friptă>. Despre ce e vorba? Despre 2 lucruri.

1. Primăria stipulează că semnarea contractului se va face numai după semnarea contractului de finanțare. Așa că, dacă contractul de finanțare nu se semnează, procedura de achiziție va fi elegant anulată. Ardelenesc.

Dar care pentru proiectant se traduce așa: Domnu’ Proiectant! Îl crezi matale pe cuvânt pe domnul PRimar Boc că va semna în timp util contractul de finanțare? Na, dacă da, treaba ta, munca ta, riscul tău, s-ar putea că ai pus sute de oameni să lucreze sinucigaș o lună și jumătate, degeaba”, scrie activistul de mediu pe site-ul clujulcivic.ro.

Citește tot mesajul activistului de mediu (alias Mathias Rex), AICI.

Szakáts István este unul dintre cei mai vocali contestatari ai primarului Emil Boc și președintelui CJ Cluj, Alin Tișe.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.