Gratis, dar cu abonament. În vinerea verde, CTP va avea biletul verde

Autor  Ionel Lespuc   în       3 saptãmâni în urmã     2205 Vizualizări  

Emil Boc a anunțat care este viziunea Primăriei clujene privind transportul public gratuit anunțat pentru o zi pe săptămână. În vinerea verde, Compania de Transport Public (CTP) va elibera bilete verzi.

“Lucrăm de două săptămâni pentru a pregăti o hotărâre de consiliu local. Ne respectăm angajamentul și în aprilie vom pune proiectul în dezbatere publică. Trebuie gândit un mecanism și ne-am gândit ca CTP să elibereze la automate bilete verzi, un fel de abonament pentru o zi. Compania trebuie să primească o compensare financiară, iar noi trebuie să stabilim procedura din spate, ca să respectăm legea. Suntem primii din România care vom crea o asemenea procedură”, a spus Emil Boc.

Citește și:

Transport public gratuit o zi pe săptămână, la Cluj

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a lansat în luna martie campania ”Vinerea Verde”, o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe. Sub sloganul „STOP! Azi maşina stă pe loc!”, această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

About