Gata, s-a stabilit când se semnează contractul pentru metrou. Nu Boc a făcut anunțul, ci premierul Ciucă

Autor  admin   în       1 year în urmã     1061 Vizualizări.  

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că în curând va fi semnat contractul pentru metroul de la Cluj. Mai exact, pe 25 mai.

Premierul a fost întrebat cu privire la analiza realizată de Banca Mondială potrivit căreia România ar putea pierde trei mari proiecte din PNRR. Este vorba despre metroul din Cluj, cele 27 de spitale şi secţii spitaliceşti noi, dar şi campania de împădurire.

Unul dintre ele este legat de metroul de la Cluj. Tocmai am discutat cu domnul primar Boc. Pe 25 mergem la semnarea contractelor. Cel de-al doilea este pe spitale şi avem deja în circuit o ordonanţă prin care să grăbim acest proces. Practic, în PNRR, pentru opt spitale s-a şi semnat. Şi cel de-al treilea este legat de împădurire şi aici am discutat cu domnul ministru Tanczos Barna şi s-a angajat că ne ducem proiectul la îndeplinire”, a răspuns Ciucă, la Parlament.

Asocierea Gulermak – Alstom – Arcada a câștigat contractul, cu o ofertă de 9 miliarde de lei.

Contractul pentru magistrala de 21 de kilometri și 19 stații are o durată de 96 de luni și are 300 de milioane de euro finanțare prin PNRR. Ministerul Transporturilor asigură finanțarea de la bugetul de stat, fonduri europene, dar și Primăria Cluj-Napoca va avea o contribuție de la bugetul local.

About