GALERIE FOTO. Lucrări majore pe un sector de drum județean care trece printr-o zonă cu restaurante și pensiuni

Autor  admin   în       3 luni în urmã     625 Vizualizări.  

Consiliul Județean Cluj a început o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe sectorul de drum lacul Micești – Tureni, situat pe drumul județean DJ 103Z.

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj, lucrările de întreținere vizează sectorul în lungime de peste 12 kilometri cuprins între km 6+600 și km 18+975. Acestea se vor finaliza cu asfaltarea sectorului dintre km 6+600 și km 8+875, în lungime de 2,275 km.

Sectorul cuprins între km 8+875 și km 18+975 a fost asfaltat în cursul anilor 2020 și 2021.

DECLARAȚIE:

„Îmbunătăţirea infrastructurii acestui drum judeţean asigură un trafic rapid şi în condiții de siguranţă pentru locuitorii din zonă, dar şi un acces facil la drumul național DN 1, pe direcția Tureni, iar apoi spre municipiile Cluj-Napoca sau Turda, precum și la drumul județean DJ 107R. Importanța acestui drum județean e dată inclusiv de faptul că străbate o zonă cu numeroase obiective de agrement“ – 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

3

luni vor dura lucrările de execuție pe acest sector de drum

În această fază a lucrărilor are loc realizarea fundației din blocaj de piatră brută. Totodată, sunt prevăzute operațiuni constând în tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea platformei drumului, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, completarea acostamentelor, realizarea de șanțuri în vederea asigurării scurgerii apelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, refacerea timpanelor, așternerea stratului de balast stabilizat ca etapă premergătoare asfaltării precum și așternerea de covor asfaltic.

Durata de execuție a lucrărilor este de trei luni.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.