GALERIE FOTO. Cât costă Pensiunea Lara, din Valea Ierii, supranumită „Nestemata Munților Apuseni”. Are 25 de camere, lac, cascadă, ciubăr, saună în butoi

Autor  admin   în       2 saptãmâni în urmã     1006 Vizualizări.  

Cunoscuta agenție Romania Sotheby’s International Realty, specializată în intermedierea proprietăţilor de lux, are la vânzare Pensiunea Lara, supranumită „Nestemata Munților Apuseni”, din Valea Ierii, la 45 de kilometri de Cluj-Napoca. 

 

Pensiunea este foarte cunoscută clujenilor care au petrecut aici revelioane, și-au ținut zile de naștere sau au participat la chefuri ori traininguri ținute de companii, dar și de turiștii din țară care au fost atrași de geografia locului, de natură, dar și de condițiile de cazare oferite.

Primul hârleț, în urmă cu 17 ani

Construcția pensiunii a început în 2007, dar a continuat de-a lungul anilor pentru că proprietarul a dorit să mai aducă îmbunătățiri. Și s-a mărit cu anii. Pensiunea are o suprafață construită de 2.200 metri pătrați, 25 de camere, 29 de băi și un teren de 1,88 hectare. Predomină lemnul (atât la interiorul, cât și la exteriorul pensiunii), piatra și vegetația.

Proprietatea dispune de un lac și o cascadă (sunt 10 camere cu balcoane deasupra lacului, alte 7 camere în corpul principal), ciubere cu apă, saună în butoi, restaurant cu 300 de locuri, grădină, locuri de parcare și multă, multă vegetație.

Sigur, și prețul e pe măsură.

4,4

milioane de euro este prețul cerut pe „Nestemata Munților Apuseni”.

Anunțul agenției Romania Sotheby’s International Realty

„La numai 45 km de Cluj, la răscrucea apelor din Valea Ierii și Valea Negri un drum prin pădure se deschide brusc în ceea ce amintește de o dumbravă minunată, un luminiș inundat de verdeață în jurul unui ochi de apă.

O pensiune toată bătută în piatră, lemn și flori roșii își întâmpină oaspeții cu camere moderne și terase boeme pentru cafele și pierdut privirea-n verde. Aerul de munte se simte rece și tare când intră în nări, ajunge în vene și ozonează. Aici totul stă sub semnul verdelui – vegetația bogată și aparent sălbatică este lăsată să domine, să se reverse, să umple de verde privirea.

Tencuiala și contraforții din piatră aparentă evocă trăinicia, stabilitatea și statura unei așezări medievale. Totul e din lemn, interior și exterior. Arhitectura se încadrează în stilul rustic local, dar interiorul camerelor îmbrăcate în lemn are atmosfera de cabană contemporană.

Lemnul reflectă lumina creând un cocon molcom, blând și cald. Accesoriile de iluminat și piesele de mobilier contemporan coordonate cromatic fac o combinație modernă gri-galben-negru. Sunt 10 camere cu balcoane deasupra lacului, alte 7 camere în corpul principal (două dintre ele au terasă proprie și ciubăr privat cu aeromasaj) și 4 apartamente (unul cu suprafață de 48mp, duș și cadă cu hidromasaj; terasa acestuia este deasupra cascadei; alte două apartamente au ciubăr privat).

Proprietatea este perfect proiectată și echipată pentru evenimente corporate și private; are suprafețe ample cu iarbă atent manicurată pentru petreceri în grădină și restaurant cu capacitate de 300 persoane. Camera cu sare, sauna, șemineul, șezlongurile din iarbă sau ciubărul sunt prilejuri de relaxare sau socializare, după voie.

Apoi sunt separeurile de luat masa construite într-un butoi, sauna din butoi și jacuzzi în ciubărul care poate fi practic asimilat unei jumătăți de butoi – toate elemente care creionează o atmosferă de poveste potrivită atât pentru team buildings și nunți cât și pentru concedii în natură (cei mici au un minunat parc dar și loc de joacă în interior, pentru cei mari există airsoft, paintball, remi, table, șah, cărți de joc, acces wireless sau un bar bine garnisit și o terasă generoasă cu 80 de locuri în aer liber și 36 locuri acoperite).

Se adaugă și 9 locuri de parcare acoperite. În prezent este în curs de finalizare proiectul de dotare cu panouri fotovoltaice pe 210 mp (40 kw).

Activități în zonă:

  • Peștera Scărișoara;
  • Mănăstirile Muntele Rece, Băișoara, Rimetea, Poșaga, schitul de la Plopi;
  • Cetatea lui Gelu;
  • Lacurile de acumulare: Tarnița, Gilău, Beliș;
  • Cheile Runcului;
  • Pârtia de schi Băișoara la cca 20 km;
  • Salina Turda-rezervație naturală;
  • Cheile Turzii;
  • Mormântul lui Mihai Viteazu”, se arată în anunțul agenției imobiliare.

Sursa foto: Florin Pepene/Romania Sotheby’s International Realty

About