GALERIE FOTO Case și servicii medicale pentru persoane cu dizabilități. Investiție în locuințe protejate în Ciurila

Autor  admin   în       4 zile în urmã     633 Vizualizări.  

În ședința de joi, 23 iunie, membrii Comisiei de urbanism a CJ Cluj vor dezbate un proiect care prevede construirea a „patru locuințe protejate”, destinate persoanelor cu dizabilități. 

Proiectul se află în stadiul de emitere PUZ „în vederea construirii a patru locuințe protejate” în satul Sălicea, comuna Ciurila. Beneficiarul acestei investiții este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Cluj, iar proiectant este Total Business Land s.r.l din Alba Iulia.

Parcela studiată, cu o suprafață de 10.000 de mp, se află în nord-estul satului Sălicea, în extravilanul comunei Ciurila. Terenul se află în domeniul privat al județului Cluj.

Vecinătăți:

– la nord se învecinează cu nr. cadastral 53953
– la sud se învecinează cu nr. cadastral 55671
– la vest se învecinează cu drumul existent DJ 107R
– la est se învecinează cu nr. cadastral 53953

Potrivit memoriului tehnic, terenul se suprapune parțial peste o arie naturală protejată de interes național RONPA0352 –Făgetul Clujului și peste situl Natura 2000 ROSCI0074 – Făgetul Clujului – Valea Morii. Zona de
suprapunere dintre terenul studiat și aria naturală protejată are o suprafață de aproximativ 4.290 mp. Pe
zona de suprapunere dintre teren si aria naturală protejată nu se propun intervenții și nici scoaterea din regimul agricol.

Cui se adresează proiectul din Sălicea, Ciurila

Proiectul se adresează persoanelor cu handicap instituționalizate în/din cadrul DGASPC Cluj și propune îmbunătățirea nivelului de îngrijire și asistență, prin crearea unor condiții de viață și de recuperare corespunzătoare, adecvate și adaptate necesităților lor specifice.

4

locuințe protejate se vor construi în Sălicea, fiecare având o capacitate de 10 persoane/imobil.

Astfel, se propune construirea a patru locuințe protejate (LP) în Sălicea, comuna Ciurila, cu o capacitate de 10 persoane/locuință. Locuințele protejate asigură găzduirea pe o perioadă determinată/nedeterminată a persoanelor adulte cu dizabilități.

Ce condiții vor fi asigurate aici 

Conform memoriului tehnic, „cele patru case construite și dotate corespunzător nevoilor beneficiarilor (pat și dulap pentru haine individuale, mese și scaune, mobilier și aparatură specifice pentru bucătărie și băi/grupuri sanitare, aparatură electronică etc) vor asigura condiții de trai și de confort pentru găzduirea, îngrijirea și recuperarea persoanelor adulte cu dizabilități, în conformitate cu standardele specifice de calitate”.

Pe terenul obiectivului propus se vor amenaja spații verzi plantate în proporție de cel puțin 45% din suprafața terenului.

Fiecare locuință protejată va avea un spațiu exterior de cel putin 100 mp amenajat pentru recreere și un spațiu exterior de cel puțin 100 mp amenajat pentru desfășurarea terapiei ocupaționale (pomi fructiferi și legumicultură).

Din suprafața totală de 10.000 mp, doar 5.710 mp fac obiectul intervenției, fiind propuse spre introducere în intravilan.

 

 

About