GALERIE FOTO Alin Tișe a răspuns unui atac trivial, după ce a anunțat că lucrarea de la podul Gilău a fost încheiată: „Stimate domn…”

Autor  Tudor Știrbu   în       1 lunã în urmã     10129 Vizualizări.  

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat pe contul său de Facebook că lucrarea la podul avariat de la coada lacului Gilău a fost încheiată. Șeful deliberativului județean a spus ce s-a făcut până acum, explicând că s-a fixat o structură metalică solidă sub pod și că așteaptă decizia expertului venit de la București. Acesta trebuie să decidă dacă se poate circula sau nu pe pod.
Sigur, în acest moment, vorbim despre o lucrare făcută în regim de urgență, care să rezolve provizoriu circulația pentru locuitorii acestei zone, pentru un trafic de până la 3,5 tone, până când va fi luată o decizie finală vizavi de acest pod.
Tișe a mai spus că așteaptă decizia expertului care va hotărî dacă circulația restricționată poate fi reluată sau nu peste pod. Și când va putea fi ea reluată. Postarea sa pe Facebook a creat un val de răspunsuri care mai de care. Unul dintre ele n-a fost deloc fair-play. Ba din contră: a fost trivial. Dar șeful de la județ i-a răspuns.
Un cetățean cu o gramatică extrem de precară i-a reproșat lui Alin Tișe că se laudă cu „o proptea” și i-a transmis că podul vechi trebuia dat jos și că trebuia făcut altul.

DECLARAȚIE

„Și asta e o realizare in Romanica noStra !! Vai de pl noastră!! În 2-3 luni de vara realizat. (…) Am mai futut niște bani pe proptele”, a reclamat Adrian Bujita.

Alin Tișe nu s-a lăsat mai prejos și a intrat în „jocul” cetățeanului reclamagiu. Și i-a răspuns.
Afișând un limbaj sobru, Tișe i-a transmis omului că soluția privind podul n-a fost luată nici de el, nici de Consiliul Județean Cluj, ci de către un expert în materie, care este profesor universitar doctor în domeniu. Răspunsul său a mai creat peste 40 de comentarii pe contul său de FB, cele mai multe dintre ele fiind pozitive.
Vă prezentăm discuțiile de pe pagina președintelui CJ Cluj:

DECLARAȚIE

„Acum, pe teren. Lucrarea la pod este finalizată. Paleea e gata în integralitate. Presele sunt deja ridicate și țin podul sub presiune. Așteptăm întărirea betonului din fundații, iar în câteva zile vom testa podul. Săptămâna viitoare expertul va verifica lucrarea și va decide dacă circulația restricționată poate fi reluată. Mulțumesc tuturor celor implicați!”

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj 

Ce a reclamat Bujita:

Ce i-a răspuns Alin Tișe:

Citește și acest articol care îți spune câte zile nu se poate circula pe pod după ce a fost turnată fundația de beton: Soluția rapidă pentru podul spre Mărișel. Alin Tișe, despre reluarea traficului: „Va fi într-un timp record” 

Rute ocolitoare spre Mărișel 
Podul de pe DJ 107P, situat la coada lacului Gilău, la ieșirea din localitatea Someșu Rece spre localitatea Someșu Cald, a fost închis luni, 18 iulie, după ce, în urma golirii apei s-a constatat că structura de rezistență este distrusă.
Până la reabilitarea sa, circulația a fost deviată pe rute ocolitoare până la Mărișel. Acestea sunt:
➡️ autovehicule până în 7,5 tone :
1. Gilău – Someșul Rece – Gura Rașca – Măguri Răcătău – Mărișel
2. Căpușu – Agârbiciu – Dângău – Râșca – Beliș – Mărișel.
➡️  autovehicule peste 7,5 tone :
DN1 – DN1R – Huedin – Beliș – Mărișel.
Sursa foto: Consiliul Județean & Prefectura Cluj

About