GALERIE FOTO. 1.500 de clujeni în ploaie, la deschiderea târgului de Crăciun + Ce bunătăți găsești la căsuțe

Autor  Tudor Știrbu   în       2 luni în urmã     1842 Vizualizări.  

Două fetițe, Andra și Ema, au apăsat pe buton și s-a făcut lumină. Ora 19:00, vineri seara, a însemnat aprinderea beculețelor colorate în Piața Unirii și deschiderea oficială a târgului de Crăciun 2022.

Peste 1.500 de clujeni au dorit să asiste la acest moment, iar mulți și-au făcut selfie-uri. Trebuie să fim sinceri: poate că cifra nu e chiar exactă: e doar o aproximare a reporterului Media9. Poate au fost mai mulți, poate mai puțini. Dar nu cu mult😉.

Printre ei, foarte mulți copii, plini de entuziasm. Deși a fost o ploaie insistentă și sâcâitoare, cei prezenți în această seară în Piața Unirii au înfruntat vremea cu stoicism și au așteptat cu sufletul la gură momentul în care se face lumină 😉. Sigur, e vorba de explozia de lumină așteptată în Piața Unirii.

La târgul de Crăciun din Piața Unirii a fost amplasată, și-n acest an, roata panoramică. O „călătorie” (care înseamnă trei ture complete) costă 30 de lei/persoană.

Evenimentul a început la ora 19:00, așa cum era fixat în program. Piața era plină de tineri, de adolescenți și adolescente, de părinți și copii. O mică mare 🙂 de umbrele putea fi distinsă de imaginile făcute cu drona peste Piața Unirii.

Prezentatorul a urcat pe scenă la ora 19:00 și a făcut o mică retrospectivă a târgului de Crăciun de la Cluj, care a început în 2017. Pe ecrane au curs imagini foarte frumoase și extrem de emoționante ale târgurilor din 2017, 2018, 2019. Cu o pauză pentru 2020 și o prezentare foarte scurtă pentru 2021, când România și Clujul, evident, erau în pandemie.

Și a venit prezentarea pentru mult – așteptatul an 2022, care fierbea în suc propriu, alături de participanți, în Piața Unirii, chiar dacă afară ploua greu și insistent, nedrept pentru un asemenea eveniment.

Iar butonul n-a fost apăsat de Emil Boc, cum ne-am fi așteptat, care nici n-a fost prezent la eveniment, ci de două fetițe (foto jos), care au pus voce pe filmulețele de prezentare ale târgurilor din anii trecuți.

Chiar dacă a plouat insistent, cei prezenți în Piața Unirii n-au ținut cont de asta. Selfie-urile sunt dovada😊

După aprinderea becurilor, pe scenă a urcat trupa Voltaj, cu clujeanul Călin Goia la microfon, care a animat atmosfera.

Doamnele și domnișoarele au cântat și dansat după piesele trupei VOLTAJ, însă domnii parcă au fost preocupați de altceva. De altfel, Călin Goia le-a felicitat de mai multe ori în timpul concertului.

Un brad frumos. Chiar dacă nu e el prea drept 😉

Iubirea nu ține cont de vreme …😊

Ei, și după toate pozele ăstea frumoase și emoționante, dă-mi voie să-ți prezint și câte ceva de-ale gurii, chestii care au fost la târgul de Crăciun din centrul Clujului. Vrem nu vrem, ne place sau nu să recunoaștem, dar târgul de Crăciun este și despre burtă😉.

Cu o steluță deasupra, ca sfat din partea Media9: dacă vrei să-ți cumperi ceva, du-te în ziua ta de salariu😇. Sau apelează la economii.

Târgul de Crăciun va fi deschis timp de 45 de zile și va ține până în prima zi a noului an. Tema din acest an este relaxarea.

Piesa lipsă din târgul de Crăciun 2022 este patinoarul, întrucât costurile de electricitate ar fi determinat organizatorii să crească prețul biletului și a patinelor închiriate. Nu-i nimic, se deschide patinoar la târgul de Crăciun de la Florești.

Vizitatorii se vor bucura de mai multe căsuțe viu animate, prevăzute cu panouri fotovoltaice, reni care stau în poziții de yoga, tramvaiul lui Moș Crăciun, pe care copiii îl pot vizita, dar și alte surprize.

Concerte la târgul de Crăciun Cluj-Napoca 2022

Vineri, 18 noiembrie, orele 18:00-22:00

Sâmbătă, 19 noiembrie, orele 11:00-22:30

  • 20:00- concert Direcția 5
  • 21:00- Povestea de seară, oferită de Oameni mici si mari

Duminică, 20 noiembrie, orele 11:00-22:30

  • 18:00- Povești la Gura Sobei, „Apolodor”
  • 19:00- Teatru de păpuși „Ursul Păcălit de vulpe”
  • 20:00- concert VIBES live band
  • 21:00- Povestea de seară, oferită de Oameni Mici și Mari

About