FOTO & VIDEO. Imagini fabuloase surprinse din dronă cu „Drumul mareșalului Antonescu”. Drumul a fost realizat în 3 ani, din piatră și cu târnacopul

Autor  admin   în       3 zile în urmã     391 Vizualizări.  

Administratorul județului Cluj, Alin Tișe, a publicat, pe contul său o filmare făcută din dronă care parcurge un drum județean denumit „Drumul generalului”, „Drumul lui Antonescu” sau „Drumul robilor”.

Este vorba de DJ 107 T cu o lungime de 12 kilometri, care merge din satul Măguri Răcătău până la Mărișel și este administrat de Consiliul Județean.

Drumul din imagini a fost construit de localnici în urmă cu peste 80 de ani, din ordinul mareşalului Ion Antonescu, care avea la acel moment nevoie de un drum militar.

DECLARAȚIE

„Drumul a fost clădit manual de locuitorii cătunelor din zonă, în marea majoritate bătrâni, femei și copii la ordinul generalului Ion Antonescu în 1940. Deși la vremea aceea piatra se transporta cu carul cu boi, iar târnăcopul era principala unealtă de lucru, drumul de piatră a fost construit în trei ani”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Filmulețul postat de Alin Tișe are mai puțin de un minut, dar surprinde niște imagini de poveste, care rivalizează – păstrând proporțiile – cu Transalpina sau cu Transfăgărășanul.

Deși la oraș a venit primăvara, imaginile surprinse din dronă ne arată că iarna încă nu se vrea dusă din zonă. Postarea a fost vizualizată de mii de clujeni și a strâns deja peste 100 de comentarii, multe dintre ele fiind ale unor locuitori din zonă care au amintiri legate de acest spectaculos drum.

DJ 107T Măguri Răcătău – Mărișel are o lungime de 12 kilometri, a fost asfaltat complet în 2020 și este administrat de CJ Cluj. 

Și mai jos „Drumul generalului” la început de toamnă:

Foto: captură video Facebook Alin Tișe

 

About