FOTO. Someșeniul se umple de clădiri cu trei etaje. Familia din Certeze care vrea să construiască pe strada Traian Vuia

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     3568 Vizualizări.  

Vedeți și în randarea de mai sus: un imobil ce urmează să fie dezbătut în comisia de urbanism a Primăriei, alte două dezvoltări propuse de o parte și alta. De fapt, în întregul cvartal. Toate au trei etaje; pentru acuratețe, două etaje întregi și unul retras.

Nouă spații mixte, nouă locuri de parcare auto și nouă locuri de parcare pentru biciclete sunt prevăzute în planul urbanistic de detaliu. Cele nouă spații sunt împărțite astfel: trei pentru comerț și șase pentru birouri.

Beneficiara dezvoltării este familia Lohan, Lucian-Gheorghe și soția Maria-Crina, din Certeze, județul Satu Mare. Certeze este răsfățată “cea mai bogată comună din România”, în principal pentru că oamenii de acolo au făcut averi în Occident. Sătmărenii vin cu arhitectul lor, Anca Ioana Bota, din Negrești Oaș.

2.405

metri pătrați are terenul de pe strada Traian Vuia. Suprafața construită ar urma să fie de 265 de metri pătrați, iar cea desfășurată, de 946,25 metri pătrați. 

Blocul propus este vis-a-vis de clădirea Star Center, foarte aproape de biserica din Someșeni. Ar urma să se construiască pe locul unei case doar cu parter. Existau trei construcții acum demolate, cu o amprentă de 134 de metri pătrați. Acolo se găsește și un teren viran de peste 2.000 de metri pătrați.

About