FOTO. Arhitectul șef al județului: „Ce lucruri minunate se întâmplă când casele vechi primesc o nouă șansă”

Autor  admin   în       1 lunã în urmã     573 Vizualizări.  

Arhitectul șef al județului Cluj și-a făcut un obicei din a lăuda case din mediul rural, nou-construite sau restaurate, pe care le fotografiază și le postează pe contul său de Facebook.

Claudiu Salanță s-a remarcat mereu, în ședințele de urbanism, prin încurajarea „frumuseții discrete”, a stilului arhitectonic local, integrat în realitățile rurale și a materialelor specifice de la țară. De data asta a ales o casă veche din Gura Humorului, care a fost complet restaurată și introdusă în circuitul turistic.

Sigur, casa nu este din județul Cluj, ci din Suceava, dar sunt sute, chiar mii de case vechi în județul nostru care ar putea fi renovate și reutilizate: case sau pensiuni. Și poate că unii proprietari au de gând să o și facă.

„Ce lucruri minunate se întâmplă când casele vechi primesc o nouă șansă”, a transmis Claudiu Salanță pe contul său de Facebook.

Sursa foto: Claudiu Salanță/via Facebook

 

Citește și acest text:
Arhitectul șef al județului Cluj, impresionat de reabilitarea unui imobil construit în urmă cu 270 de ani de un nobil armean. GALERIE FOTO

Alții au fost interesați și de acest articol:

FOTO. Arhitectul șef al județului, impresionat de reabilitarea unei șuri. „Un exemplu excelent despre cum se poate reutiliza o construcție existentă. Felicitări!”

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.