Focarul de la Oncologie: pacienți și personal medical cu covid

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     210 Vizualizări  

Institutul de Oncologie „Ion Chiricuță” Cluj-Napoca a transmis presei o informare privind situația focarului din interior. Sunt 11 pacienți și cinci angajați care au fost diagnosticați pozitiv săptămâna aceasta. Numărul medicilor, asistenților și personalului auxiliar cu covid a urcat astfel la 26.

„În această săptmâna, au fost depistați cu coronavirus 11 pacienți, din care 2 pacienți simptomatici cu afectiuni oncologice, cancer pulmonar având simptome asemănătoare covid – în IOCN, contaminați posibil, din surse externe, pe Secția de Radioterapie III. Menționăm faptul că toți acești pacienți sunt cazuri grave, ce au necesitat internare în vederea efectuării procedurii de radioterapie, tratament imposibil de realizat în spitalizare de zi, dat fiind situația critică în care se aflau. De asemenea, 5 persoane (personal medical și auxiliar) pe secția de Radioterapie III, toți asimptomatici, contaminați posibil din surse externe (familie) – izolați la domiciliu”, se arată în comunicatul Institutului.

Din cei 1.063 de angajați ai IOCN, au fost diagnosticați pozitiv și sunt în izolare acasă, în acest moment 8 medici, 9 asistente, două îngrijitoare, o infirmieră, șase reprezentanți ai personalului auxiliar.

About