Floreștiul își întoarce fața către Someș. Vrea promenadă și piste de biciclete pe mal

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     1535 Vizualizări  

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a declarat miercuri că Floreștiul caută soluții pentru ecologizarea malurilor Someșului. Așa cum am scris și demonstrat cu imagini AICI, Someșul este considerat un tomberon de către unii dintre locuitorii comunei.

“Dorim să instalăm un sistem de supraveghere video, orientat către zonele roșii ale Someșului din Florești. Astfel, vom putea identifica mai ușor persoane care comit acte antisociale. De asemenea, am decis să instalăm pubele pe malul Someșului, astfel încât oamenii să aibă unde să lase gunoaiele și să nu le mai arunce în râu. Am cerut și Poliției Locale să patruleze mai des în zonele roșii. Vom crea un centru pentru depozitarea gratuită a deșeurilor de construcții și vom realiza un baraj de colectare a pet-urilor, cum are Clujul”, a spus Pivariu, la dezbaterea online organizată de Someș Delivery.

Atunci când a instalat barajul pentru plutitori, Primăria Cluj-Napoca a semnat un contract cu Apele Române, la care a fost parte și Primăria Florești. Atâta doar că Floreștiul nu și-a onorat obligația asumată, de a-și instala propriul baraj.

Bogdan Pivariu spune că Primăria Florești va avea în vedere nu doar Someșul, ci și afluenții acestuia. “Am simțit o îmbunătățire a situației afluenților râului și a Someșului, în amonte de baraj. În aval cred că putem găsi inclusiv soluții urbanistice. Exproprierile sunt greu de făcut, pentru că există probleme cu proprietățile, dar cred că vom putea dezvolta zona prin soluții urbanistice”, a subliniat noul primar al Floreștiului.

DECLARAȚIE

“Nu sunt atât de multe punctele roșii din Florești, eu cred că odată ce acestea vor dispărea, vom putea aduce cetățenii mai aproape de Someș; să creăm o promenadă, piste de biciclete și chiar să ne conectăm cu Clujul pe malul râului”

Bogdan Pivariu, primarul Floreștiului

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.