Familia Petean își mai face un bloc. Vine mai aproape de centru

Autor  Ionel Lespuc   în       2 luni în urmã     306 Vizualizări  

Familia clujeană Petean își face un bloc și, cu acest demers, se apropie tot mai mult de centrul Clujului. Augustin Petean a construit în Florești și în cartierele Clujului, dar proiectul despre care vorbim astăzi – realizat pe o firmă a juniorului Radu Ionuț – este poziționat pe strada Traian Moșoiu, în spatele viitorului sediu al Băncii Transilvania.

2.847

de metri pătrați are terenul pe care urmează să se construiască imobilul.

Consiliul Local este chemat luni să aprobe un plan urbanistic zonal pentru strada Traian Moșoiu 42-44. Este vorba despre trei corpuri de clădire care, în cel mai înalt punct, vor avea patru etaje: mai exact, două niveluri de subsol (parking), parter, mezanin, două etaje întregi și unul retras. Investitor este Habbrick Properties SRL, firmă deținută în proporție de 95% de Radu Ionuț Petean, alături de proprietarii caselor aflate acum pe amplasament și care urmează să fie demolate. 

Augustin Petean a construit cele trei blocuri de nouă etaje de pe strada Aron Pumnul, colț cu Alverna. În a treia clădire este un spa care este condus de fiii săi, Augustin Adrian și Radu Ionuț. Tatăl este asociat în Building Consult SRL, Building Assist SRL, Building Company SRL. De asemenea, este partener cu fiul Adrian în Building Real Estate SRL, care a construit în Florești. În plus, familia deține și firma Terra Habitat, ce are un proiect pe strada Predeal, din Andrei Mureșanu.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.