Falimentul Studium Green, solicitat “din orgoliu”

Autor  Ionel Lespuc   în       5 luni în urmã     4299 Vizualizări  

Pe rolul instanței Tribunalului specializat clujean apare, din decembrie, procesul intentat de o societate de construcții, Aedificium Projectentwicklung SRL, unui celebru dezvoltator imobiliar clujean, firma Studium Green SRL. Se cere insolvența; acțiunea a fost deschisă în 17 decembrie, iar primul termen de judecată este 14 ianuarie, potrivit portal.just.ro.

Am discutat cu George Dorin Bob, cel care controlează Studium Green SRL. “A fost doar un orgoliu al unui subantreprenor care nu și-a onorat obligațiile din punct de vedere calitativ. Cererea a fost retrasă din decembrie”, a explicat Bob, pentru Media9.

Studium Green are o sumedenie de proiecte imobiliare importante la Cluj, deja finalizate sau în execuție. Câteva exemple: blocurile de lângă institutul Confucius, din Gheorgheni, cele de peste drum, din zona Facultății de Studii Economice (foto), respectiv cele de lângă baza sportivă din același cartier, unde sunt găzduite Lidl și Kaufland, apoi clădirea cu trei laturi Vision, din apropierea căii ferate, în Mărăști; în edificare este ansamblul de pe strada Frunzișului, în interior și în exteriorul curbei unde funcționează magazinul Lidl. Dorin Bob este implicat și în proiectul blocului cu 40 de etaje de la Cora, despre care am scris și vom mai vorbi pe Media 9.

Am discutat și cu administratorul Aedificium Projectentwicklung SRL, firmă acuzată că a făcut lucrări de calitate îndoielnică. „Am cerut insolvența Studium Green SRL, însă am ajuns la un acord comercial cu domnul Bob și am retras acțiunea. Am asigurat project managementul pentru o lucrare, care este în picioare, deci nu văd ce probleme de calitate ar putea să existe”, a afirmat Dragoș Rus, partener și administrator al firmei de construcții. Aedificium Projectentwicklung SRL este o societate cu capital român și german, care are sediul din țara noastră la Cluj. Patroni sunt Elmar Josef Engelhardt, cetățean german, și Dragoș Octavian Rus. Pe website, societatea arată că cele mai multe proiecte ale sale se referă la construirea unor supermarketuri în diverse localități din Transilvania. În portofoliul online nu apare niciun proiect comun cu Studium Green. Nu a fost inclus însă nici parkingul de pe strada Primăverii 20, pe care Aedificium Projectentwicklung SRL îl realizează alături de TCI Contractor General, în urma unei licitații organizate de Primăria Cluj.

About