Exproprieri în Bună ziua. 64 de parcele trec la Primărie

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     1090 Vizualizări.  

Consiliul Local aprobă marți exproprierile pentru supra-lărgirea străzii Bună ziua și suma care urmează să fie cheltuită pentru acest demers. Sunt 64 de parcele cu un total de 2.381 de metri pătrați, de-a lungul străzii, care vor trece în domeniul public și vor permite redimensionarea carosabilului.

1.337.000 

de lei este suma pe care Primăria o va trimite în conturile proprietarilor de parcele de pe strada Bună ziua. 

Anunțată de mai mulți ani, strada Bună ziua poate fi supra-lărgită abia acum, pentru că au durat mult formalitățile de trecere a sa din proprietatea CNAIR (ex-CNADNR) în cea a municipiului. “Va avea ampriză de 16 metri, trei benzi de circulație auto, două piste de biciclete suficient de late încât să poată circula pe acolo și copiii, și vârstnicii, respectiv două trotuare unde locuitorii din zonă se vor putea plimba. Pe ambele părți sunt prevăzute plantări de arbori cubalot, vor fi stații pentru mijloace de transport în comun și stand de taxi, respectiv stații de încărcare pentru mașinile electrice. Iluminatul public va fi modern, cu sistem LED”, a spus viceprimarul Dan Tarcea (foto), la Radio Cluj.

Tarcea a subliniat că rețelele de utilități urmează să fie relocate. Acestea se află acum sub carosabil și vor fi mutate sub trotuare, astfel încât să nu fie spart asfaltul străzii la fiecare defecțiune.

About