EXCLUSIV. Se mută Zilele Clujului

Autor  Ionel Lespuc   în       2 luni în urmã     12173 Vizualizări  

În fiecare an, orașul se umple de culoare, veselie și evenimente cu ocazia Zilelor Clujului. “Colorată, creativă, activă, diversă și dinamică, sărbătoarea orașului nostru reflectă comunitatea căreia îi este adresată. Zilele Clujului este fără doar și poate contextul ideal de a ajuta oamenii să se conecteze și să creeze legături. Festivalul de suflet al clujenilor este unic prin modul în care angrenează întreaga comunitate în variatele activități propuse, iar orașul este plin de zâmbete, emoții și un optimism contagios”, se arată pe website-ul dedicat.

Tot acolo, suntem invitați să ne întipărim în memorie data următorului eveniment: “Save the date: 23-26 mai 2019”. Ei bine, greșit! Sursele Media9.ro spun că anul acesta Zilele Clujului se mută în toamnă: 10-13 octombrie este perioada aleasă de primarul Emil Boc. Nefiind anunțată oficial, data ar mai putea fi negociată. Cert este că evenimentul plin de culoare din primăvară va fi mai ruginiu, ca frunzele căzute din copaci, în partea a doua a anului.

Politica amână distracția

Explicația este legată, se pare, de alegerile euro-parlamentare, din 26 mai. Boc a dorit să nu se suprapună evenimentele, ca să nu se poate spune că a încercat să speculeze electoral festivalul. În plus, de data aceasta este foarte implicat în viața de partid, lucru care nu s-a întâmplat la precedentele scrutinuri.

Era o adevărată tradiție ca Zilele Clujului să aibă loc în cel de-al treilea weekend al lunii mai. În 2018, evenimentul s-a desfășurat între 17 și 20 mai. Dar iată că politica amână distracția.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.