EXCLUSIV. Cristi Danileț în piscină. Adevăratele filmulețe care au dus la excluderea judecătorului clujean din magistratură

Autor  Tudor Știrbu   în       7 luni în urmã     7088 Vizualizări.  

Media9 a intrat în posesia celor două filmulețe care i-au determinat pe membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să-l excludă din magistratură pe judecătorul clujean Cristi Danileț. Unul apărut în spațiul public, celălalt, nu.

Decizia a fost luată de CSM, luni, iar în cursul acestei zile, site-urile locale, dar și televiziunile naționale au preluat de pe internet două înregistrări video pe care judecătorul le postase în urmă cu un an pe rețeaua de socializare Tik Tok.

Cum taie judecătorul Danileț gardul viu

Într-una dintre înregistrări, judecătorul Danileț este arătat cum taie gardul viu de pe proprietatea sa cu un fierăstrău electric. Ăsta e primul filmuleț. Și vi-l prezentăm mai jos, chiar dacă, probabil, l-ați văzut și în alte părți.

În cealaltă înregistrare care circulă pe internet, magistratul clujean este prezentat într-o piscină executând câteva procedee de kung-fu. Ca idee, Cristi Danileț declarase public, în urmă cu mulți ani, că este vegan și pasionat de karate.

AICI este filmulețul de care vorbim.

Doar că la CSM n-a ajuns această înregistrare video rostogolită toată ziua pe net și la televiziuni. Înregistrare care, oricum, nu știm ce atingere i-ar putea aduce magistratului clujean.

La CSM a fost prezentat un filmuleț în care judecătorul clujean își curăță … piscina. În această filmare, Cristi Danileț este la el acasă, într-o ținută lejeră, cu o șapcă pe cap, pantaloni scurți și cizme, și un furtun în mână, în timp ce lucrează la un perete al piscinei. „Eu v-am spus că o să iasă fain”, a transmis el. Iată filmulețul:

De altfel, și judecătorul clujean a vorbit, în postarea sa, despre acest fapt

„Azi (luni, 13 decembrie – n.r.) s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui”.

Pe de altă parte, foarte multe voci importante din multe domenii și-au arătat susținerea față de judecătorul clujean. Cunoscutul poet Mircea Cărtărescu a fost unul dintre ei.

Iar Tudor Chirilă a postat acest mesaj pe contul său de Facebook în care reclamă decizia CSM.

Chiar și Ambasada Statelor Unite ale Americii s-a arătat „profund îngrijorată” de excluderea judecătorului Cristi Danileț.

Judecătorul Cristi Danileț a fost și rămâne unul dintre cei mai vocali magistrați din România care au avut curajul să nu fie de acord cu derapajele din justiție. De multe ori a ieșit în stradă pentru asta. A lucrat, alături de Monica Macovei la reformarea Justiției. A fost unul din criticii cei mai vehemenți ai Ordonanței 13/2019. În plus de asta, magistratul clujean ține lecții de educație juridică pentru copii și adolescenți în toată țara.

Cristi Danileț este din Vatra Dornei, județul Suceava, este căsătorit și are doi copii. A absolvit Facultatea de Drept din Iași și este judecător de mai bine de 20 de ani. A fost judecător la toate instanțele din Cluj, apoi membru în CSM, judecător la Tribunalul Bihor, iar acum la Tribunalul Cluj.

 

About