EXCLUSIV: Cine modernizează B-dul 21 Decembrie. Decizie dată de judecători

Autor  Ionel Lespuc   în       8 luni în urmã     3564 Vizualizări  

Luptă încinsă între două societăți de construcții clujene, cu reputații opuse. Diferit SRL, societatea care și-a legat numele de multe termene întârziate, și ARL SA, firma care a făcut câteva proiecte destul de apreciate, s-au războit în instanță pentru modernizarea B-dului 21 Decembrie. A câștigat Diferit.

Iată decizia de ieri a instanței: “Respinge excepţia inadmisibilităţii plângerii formulate de ARL Cj SA. Respinge ca nefondate plângerile formulate de petenţii ARL – Cj SA şi Mun. Cj-N împotriva Deciziei nr. 1907/C2/2077 pronunţate de CNSC. Obligă petenţii ARL – Cj SA şi Mun. Cj-N la plata în favoarea inbtimatei SC D SRL, a câte 1.000 lei, fiecare, cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale. Decizia este definitivă. Pronunţată la data de 16.12.2019 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”.

Ce s-a întâmplat. Licitația a fost câștigată de ARL, dar Diferit a contestat la CNSC și a primit câștig de cauză. Decizia CNSC a fost atacată de ARL la tribunal și, iată, demersul s-a dovedit zadarnic. Ca urmare, Diferit își mai trece o lucrare de mari dimensiuni din Cluj în portofoliul său.

Valoarea estimată totală a fost de 44.297.451,45 lei fără TVA, din care: valoarea estimată a serviciilor de proiectare este de 851.942,27 lei fără TVA, iar valoarea estimată a lucărilor este de 43.445.509,18 lei fără TVA.

Proiectul pleacă de la biserica Sf. Petru și se oprește la intersecția cu strada Regele Ferdinand. Bulevardul va avea piste de biciclete pe ambele părți ale drumului, iar banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun va fi separată fizic de benzile pentru traficul general.

Va fi implementat și un sistem inteligent de management al traficului, care va permite numărarea mașinilor, a bicicletelor și a pietonilor, dar și identificarea mașinilor care trec pe roșu sau intră pe banda dedicată transportului în comun.

Vor fi plantați arbori, așa cum sunt și pe Horea sau Moților. Dispare însă o bandă pe sensul spre centru, dar nu și în intersecții, iar în locul parcării din fața bisericii Sf. Petru ia naștere o piațetă, cu arbori și băncuțe. Se vor instala stații de încărcare pentru mașini și trotinete electrice.

1698

de metri liniari vor fi modernizați pe Bd. 21 Decembrie în cadrul acestui proiect. De asemenea, sunt vizați și 62 de metri liniari de pe strada David Ferenc.

About