EXCLUSIV. Celebrul hotel „Cristian” a fost vândut! „Vreau să fac un fel de pasaj prin spațiu”

Autor  Tudor Știrbu   în       10 luni în urmã     6344 Vizualizări.  

Fostul hotel „Cristian” a fost vândut recent în urma unei licitații, după ce proprietarul lui, Costică Pocol, a încercat asta de vreo 20 de ori. Informația a fost confirmată pentru Media9 de Costică Pocol.

„Da, l-am vândut. Bine, sănătate”, a fost răspunsul sec și destul de ursuz al fostului proprietar al hotelului din Piața Mihai Viteazu. Pocol nu-i are la inimă pe ziariști, care au scris că ar fi construit hotelul cu o autorizație de gheretă și că imobilul nu are fundație. În opinia sa, acestea ar fi fost câteva din motivele pentru care n-a putut vinde hotelul în atâtea și atâtea licitații.

Noul proprietar este Dorin Bob

Foto: banisiafaceri.ro

Media9 a aflat că imobilul respectiv a fost cumpărat de Dorin Bob (53 de ani), unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri în domeniul imobiliar din Cluj. Printre altele, firma lui Dorin Bob, Studium Green, a construit ansamblul de pe Răsăritului, cel de pe strada Teodor Mihali, complexul imobiliar Wings și giratoriul de pe Frunzișului. Bob este și proprietarul MIB Prodcom și deține brandul Arovit.

Media9 a discutat cu omul de afaceri cujean și a aflat că tranzacția l-a costat între 250-300.000 de euro, că dorește să-l renoveze și să-l transforme într-un aparthotel.

Media9: Ce vreți să faceți în locul fostului hotel?

Dorin Bob: Vreau să fac o renovare și să rezolv traficul pietonal într-un mod civilizat. Asta încerc să fac.

Va rămâne tot hotel?

Sincer să fiu, nu m-am gândit la asta. Poate un fel de aparthotel de centru, pentru tinerii ăștia care vin la tot felul de festivaluri… Că acuma sperăm să revenim la normal. E vorba de vreo 20 de camere, numai că acolo statutul juridic e încurcat cu fostul proprietar. Dar așa, cu duhul blândeții, în câteva luni sper să găsim o soluție bună. Tehnic, se poate face.

Știți că societatea civilă, și nu numai ea, a dorit demolarea imobilului respectiv?

Știu, eu tocmai de aia vreau s-o rezolv. Vreau să fac un fel de pasaj prin spațiu ca să fie trotuarul neîntrerupt. Să nu mai fie porcăria asta care e acum acolo. Să fie ca la Milano sau pe unde mai sunt pasaje prin clădire. Ar fi foarte elegant.

Cu cât l-ați cumpărat? În piață s-a vehiculat suma de 400.000 de euro.

A fost o licitație publică ce s-a închis cu suma cuprinsă între 250-300.000 de euro. Păi au fost vreo 20 de licitații până acum, eu-s de vină că n-a mers lumea să-l cumpere? Nu l-am luat ca să nu rezolvăm problema pietonală. N-o să rămână așa (cum e acum – n.r.). Dacă nu reușesc să-l fac, îl vând mai departe, dar eu vreau să-l fac și să fie civilizat. Ăsta e obiectivul meu.

Citește pe Media9 povestea tumultoasă a fostului hotel „Cristian”: cum a obținut autorizația de construcție și de ce societatea civilă și unii consilieri locali vor să-l demoleze. 

 

 

 

About