„Etapa mov” continuă. Câte mijloace de transport noi sosesc la Cluj, în 2019 – VIDEO

Autor  Ionel Lespuc   în       7 luni în urmã     686 Vizualizări  

Clujul este în febra cumpărăturilor de autobuze, troleibuze și tramvaie. Se vede cu ochiul liber, pentru că tot ceea ce s-a cumpărat este vopsit în aceeași culoare. Mi-am permis să numesc această etapă din viața orașului „etapa mov”. Numai la final de 2018 au sosit în oraș 60 de autobuze diesel scurte, marca Mercedes (foto). Mai sunt 55 de autobuze mov lungi, 40 Solaris și 15 Mercedes, 21 de alte autobuze scurte, 11 electrice Solaris și 10 diesel Iveco, 20 de troleibuze venite de la Astra Vagoane Călători și, dacă se mai pot numi noi, 4 tramvaie PESA.

Vlogul Lespuc le spune vă arată câte autobuze electrice, troleibuze și tramvaie noi și mov vor sosi la Cluj anul acesta. Reportajul conține un interviu cu directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj, Liviu Neag. Veți vedea că adevărul intră ușor în coliziune cu primul punct din scrisoarea adresată clujenilor de primarul Emil Boc. „Introducerea în circulaţie a unor mijloace de transport în comun noi: 30 de autobuze electrice, 50 de troleibuze, 6 tramvaie”, a promis primarul. Găsiți scrisoarea lui Emil Boc AICI.

50

de milioane de euro este suma totală achitată de Cluj pentru mijloace de transport noi, în 2017 și 2018.

Neag a vorbit pentru vlog și despre extinderea transportului metropolitan. „Un accept s-a dat deja de UAT Gilău, urmează să ne dăm acordul în Adunarea Generală a Acționarilor din cadrul Asociației Metropolitane de Transport pentru primirea Gilăului. Nu s-au făcut toți pașii. Mai sunt două sau trei comune care au făcut cereri să fie primite în asociație”, a spus directorul CTP.

Vă invit mâine să aflați tot ce este nou la CTP, în cadrul unui interviu pe larg cu Liviu Neag, aici, pe Media9.

About