Era timpul! S-au reluat lucrările pe unul dintre cele mai lungi drumuri turistice din județul Cluj

Autor  admin   în       4 zile în urmã     1782 Vizualizări.  

Consiliul Județean Cluj a reluat lucrările rămase de executat din cadrul proiectului „Modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 107M Luna de Sus – Băișoara – Buru – limită cu județul Alba, km 0+000 – km 42+000”. Este una dintre șoselele extrem de importante pentru turismul din Apuseni.

Investiția, în valoare de 62.247.228 lei, fără TVA, este finanțată atât de la bugetul județului, cât și din fonduri europene și vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere a județului, unul dintre obiectivele strategice stabilite de forul administrativ județean.

DECLARAȚIE

„Ne bucurăm că putem să anunțăm reluarea efectivă a lucrărilor de modernizare pe unul dintre cele mai lungi drumuri județene. Finalizarea acestui proiect este importantă atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care vizitează zona montană a Clujului” – Alin Tișepreședintele Consiliului Județean Cluj

De o complexitate ridicată, susțin reprezentanții CJ Cluj, lucrările presupun intervenția pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundația drumului, în zonele unde se impune acest lucru, şi încheind cu două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură. 

De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, acesta urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

În această fază se execută lucrări constând în frezarea drumului, precum și alte operațiuni pregătitoare.

Lucrările sunt executate de societatea Diferit AG SRL și au un termen de execuție de 16 luni.

Vechiul contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare pe drumul județean 107M, încheiat cu SC KIAT Group Construct SRL, a fost reziliat din cauza nerespectării de către societate a  clauzelor contractuale asumate.

About