Emil Boc vrea să aducă studenți chinezi la UBB și Universitatea Tehnică

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     526 Vizualizări  

Primarul Clujului, Emil Boc, s-a aflat timp de o săptămână în China. S-a întâmplat în prima parte a lunii iunie, însă Media9 a primit abia acum informațiile solicitate despre motivul acestei deplasări. 

“Domnul primar Emil Boc și doamna Emilia Botezan, șef birou relații externe și investitori, s-au deplasat în orașul Hong Kong și respectiv în orașul înfrățit Ningbo, Republica Populara Chineză, în perioada 1 iunie-9 iunie a.c. Menționăm că principalul obiectiv al vizitei a fost acela de a răspunde invitației primarului orașului partener Ningbo, din provincia Zhejiang, la evenimentul Forumul Primarilor, ediția 2019, eveniment internațional în cadrul căruia dl primar Emil Boc a susținut mai multe prezentări axate atât pe profilul municipiului Cluj-Napoca, cât și pe aniversarea, în acest an, a 70 de ani de relații diplomatice China-România. Totodată, la invitația doamnei Feng Shaozhong, director al Institutului Confucius Cluj, dl primar a vizitat Zhejiang University of Science and Technology (ZUST), din orașul Hangzhou, unde s-a intâlnit cu conducerea universității și a discutat depre cum se pot extinde, în viitor, relațiile dintre mediul universitar clujean cu această universitate, în special pe schimbul de studenti Erasmus plus”, se arată în răspunsul sosit de la Primărie.

Într-un interviu acordat ieri, Boc a pus accentul pe colaborarea universitară și a subliniat că vor veni studenți chinezi la Cluj, atât la UBB, cât și la UTCN.

Trebuie subliniat că Emil Boc nu a mers doar cu Emilia Botezan, ci și cu viceprimarul Dan Tarcea. Acesta însă și-a făcut o altă delegație și a rămas cu o săptămână în plus în China.

China este o destinație foarte apreciată de oamenii din fruntea administrației publice locale din Cluj. În toamna anului trecut, Dan Tarcea a mai fost o dată în China, alături de vicepreședinții Consiliului Județean Marius Mânzat și Vakar Istvan. Emil Boc a fost în delegație în China în 2017, iar anul trecut a făcut o deplasare în Vietnam.

About