Emil Boc: “Suntem în aceeași ligă cu Barcelona”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     6744 Vizualizări.  

Exuberant după finalizarea lucrărilor la Bulevardul 21 Decembrie, primarul Emil Boc a comparat Clujul cu Munchen și Bruxelles. 

„Strada arată de nivel european, că ești la Munchen sau la Bruxelles sau că ești în Cluj, practic este aceeași infrastructură, cu sinceritate vă spun”, a spus Boc, care abia pe urmă a văzut calitatea trotuarelor și a promis că va cere remedieri.

Astăzi, Emil Boc a mai făcut o comparație. Contextul este includerea Clujului pe lista celor 100 de orașe din Misiunea „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”. Clujul este alături de mari capitale și orașe europene precum Paris, Roma, Madrid, Barcelona, Bruxelles, Munich, Dortmund, Lyon, Marseille, Milan, Porto, Atena sau Amsterdam. Mai sunt și București, și Suceava.

“Clujul este unul dintre locurile unde oamenii vor să meargă. Iar treaba noastră este să menținem orașul atractiv și să accelerăm elementul de atractivitate. Suntem în aceeași ligă cu Barcelona. Nu ajungi imediat din urmă mari orașe ale Europei, dar ești în aceeași ligă și încerci să ajungi la nivelul lor”, a afirmat Emil Boc, la Napoca Live.

Probabil tocmai în scopul de a identifica bune practici din țări de alt nivel, o delegație din zona metropolitană a Clujului se află în aceste zile în Norvegia.

Municipiul este reprezentat de directorul tehnic Virgil Poruțiu.

About