Emil Boc și Alin Tișe, împreună spre victorie

Autor  Ionel Lespuc   în  ,      1 lunã în urmã     2391 Vizualizări  

Primarul Clujului, Emil Boc, și președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, își conservă funcțiile. Cei doi se îndreaptă spre victorii foarte clare. Acesta este un comentariu în baza datelor parțiale pe care le avem, cele mai multe cifre vor veni mai târziu.

Procentul lui Boc este mai mare, dar se pare că PNL va avea singur majoritate în Consiliul Local. Scorul partidului se conturează în jurul a 55%. Asta înseamnă 15, poate chiar mai multe locuri la masa deliberativului, prin redistribuire. Este totuși un ușor regres: în ultimii patru ani, liberalii au deținut 17 din cele 27 de scaune de la masă.

Pe locul al doilea se va clasa Emanuel Ungureanu, respectiv USR-PLUS.

Și trendul în favoarea lui Alin Tișe la președinția Consiliului Județean este vizibil, în cele mai multe secții de votare. Culmea, pierde chiar acasă, la Aghireșu, unde opțiunile se îndreaptă către candidatul UDMR, Vakar Istvan.

USR-PLUS capitalizează aici multe voturi din Cluj-Napoca, iar acestea o împing în față. Mediul rural nu este deocamdată foarte prietenos cu partidele noi.

Se observă cum stânga se „canibalizează”, în competiția pentru deliberativul județean. PSD împarte voturile cu Pro România, dar partidul cu trei trandafiri și-a păstrat un avans. Din partea PSD candidează la președinția Consiliului Județean Alexandru Cordoș, iar din partea Pro România, Remus Lăpușan.

Este o oarecare surpriză faptul că și PMP va trece de pragul electoral, la nivelul județului. Cel puțin așa arată situația acum. Nu și ALDE, însă.

About