Emil Boc: “Pe viitor, renunțăm la focurile de artificii. Suntem primul oraș…”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     752 Vizualizări.  

Primarul Clujul, Emil Boc, susține că, la evenimentele organizate de municipiu, vor dispărea focurile de artificii. În contextul sărbătoririi Zilei naționale, Boc a spus că se vor organiza focuri de artificii și spectacol de drone, dar că în viitorul apropiat se va merge spre spectacolele de drone. Un astfel de show inovativ a impresionat de Zilele Clujului.

“Deocamdată vom avea în paralel focuri de artificii și spectacol de drone. Pe termen mediu, ne ducem spre spectacole cu drone, mapinguri, jocuri de lasere, cu combinații între ele. Mergem spre tehnologia prezentă și suntem primul oraș care are o astfel de abordare”, a spus Emil Boc.

Referindu-se la sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, primarul a subliniat că vor fi organizate evenimente artistice. Unul în mod deosebit. “Va cânta Inna, care nu a mai fost niciodată la Cluj și este o artistă îndrăgită”, a menționat Boc.

Manifestările de 1 Decembrie se deschid cu ceremonialul depunerii de coroane și jerbe de flori la statuia ecvestră a domnitorului Mihai Viteazul, de la ora 9:00.

Evenimentele vor continua în Piața Avram Iancu unde, începând cu ora 10:30, va avea loc ceremonia oficială, defilarea cu tehnică militară și de intervenție și un spectacol de artificii de zi.

Pe Bulevardul Eroilor va avea loc o reonstituire istorică, în intervalul 13:00-15:00. De asemenea, pentru a păstra evenimentul în amintire, zona de photobooth va fi activă în intervalul 12:00-21:00.

La ora 15:00 va începe în Piața Unirii regalul folcloric, timp în care vor urca pe scenă ansambluri folclorice și artiști de renume precum Sava Negrean-Brudașcu, Aurel Tămaș, Dinu Iancu Sălăjanu, Ana Ilca Mureșan, Maria Golban Șomlea, Maria Lobonț, Mihaela Grindean, Mariana Sfechiș, Silviu Popa, Ansamblul folcloric Mărțișorul, Ansamblul folcloric Mugurelul.

La ora 19:00 va porni iluminatului festiv și tot orașul va fi îmbrăcat în haine de sărbătoare.

Nu ratăm nici în acest an concertele care ne aduc în număr cât mai mare în Piața Unirii – pe scenă vor urca Inna și Cargo.

La ora 20:00, Primăria Cluj-Napoca invită întreaga comunitate în Piața Avram Iancu, pentru a urmări un spectacol unic de artificii și drone, creat special pentru Ziua Națională a României.

About