Emil Boc a făcut anunțul. Unde se face aquapark, în Cluj-Napoca

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     3063 Vizualizări.  

Primarul Emil Boc a anunțat astăzi unde se va construi noul aquapark al Clujului.

5,5

hectare sunt prevăzute în zona ștrandului Sun – Cora pentru această lucrare, suprafață curată din punct de vedere juridic.

Acolo avem acum o suprafață de 1,5 ha, unde sunt bazinele strandului Sun. Diferența a fost obținută în urma câștigării de către primărie a proceselor până la 5,5 ha. E nevoie de demararea studiilor de fundamentare, fezabilitate de realizare a Aquaparkului prin concesiune de lucrări publice. Ne vom consulta cum trebuie să arate aquaparkul. Acum facem primul pas”, a mai spus Boc.

Ideea unui aquapark la Cora a mai fost dezbătută. Inclusiv Liviu Alexa, în campania sa electorală din 2016 a propus o asemenea investiție. Este însă neapărat nevoie ca din zonă să fie mutate liniile de înaltă tensiune ale Transelectrica.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.