Dragoni și flamingo pe lacurile Clujului

Autor  Ionel Lespuc   în       2 luni în urmã     1333 Vizualizări  

Se deschide sezonul de agrement pe lacurile Chios, din Parcul Central, și Gheorgheni. De sâmbătă, clujenii se vor putea da cu hidrobicicletele pe lacul administrat de RADP. „Programul zilnic de funcționare va fi în intervalul orar 11:00 – 19:00. Cele două lacuri au fost dotate cu 46 de ambarcațiuni moderne: 3 dragoni, 3 flamingo, 3 lebede și 9 mașinuțe pe Lacul Gheorgheni, respectiv 6 dragoni, 9 flamingo, 2 lebede și 11 mașinuțe pe Lacul Chios.  Ambarcațiunile sunt dotate cu veste de salvare, iar lacul Gheorgheni beneficiază de o șalupă pneumatică pentru intervenție în caz de urgență”, se arată într-un comunicat al Primăriei. 

Tarifele pentru utilizarea serviciilor de agrement și canotaj au rămas neschimbate:

  • 6 lei pentru copiii între 4 și 14 ani
  • 12 lei pentru adulți și copiii peste 14 ani 

*Copiii sub 4 ani beneficiază de acces gratuit, condiția fiind să fie însoțiți de către adulți. Tarifele sunt valabile pentru  30 minute de plimbare cu ambarcațiunea.

Clujenii vor observa că apa din lacul Chios este mai limpede. În această primăvară s-au efectuat lucrări de consolidare a malurilor lacului, precum și lucrări de înlocuire a conductei de alimentare a  aducțiunii de apă din Canalul Morii. Aceste lucrări vin în completarea celor efectuate pe parcursul anului 2018, care au presupus înlocuirea conductei care asigură circuitul de ieșire al apei din lac, astfel încât în prezent  acesta se realizează într-un mod care asigură oxigenarea apei din lac. 

„În primăvara acestui an, RADP Cluj-Napoca a efectuat lucrări de întreținere și amenajare  pe insula de pe Lacul Chios în vederea realizării unui habitat prietenos pentru lebedele și  rațele care aduc un plus de farmec zonei”, se mai arată în textul primit de la biroul mass-media al municipalității.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.