Demersuri pentru un pod nou, care devine esențial pentru traficul din Cluj

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     2787 Vizualizări  

Primăria a lansat de peste doi ani ideea unui nou pod peste Someș. Este vorba despre așa-numitul pod “Răsăritului”. De atunci, lucrurile nu s-au mișcat cu prea multă viteză. Astăzi, viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că s-a apăsat pedala de accelerație. “Estimez că vom avea un studiu de fezabilitate în luna martie”, a declarat Tarcea, pentru Media9. Odată realizat “SF”-ul, se va putea trece la proiectare și execuție.

Unde va fi podul Răsăritului și de ce este esențial

Podul care urmează să fie construit a luat numele unei străzi paralelă cu calea ferată, care pleacă din nordul Parcului Feroviarilor și ajunge până dincolo de strada Fabricii. Aceasta ar urma să fie legată, prin noua trecere peste Someș, de drumul care vine dinspre gară. Este vorba despre strada Căii Ferate, care apoi se intersectează cu Decebal. 

În fapt, Primăria își dorește o arteră care să lege gara de aeroport, de-a lungul șinelor, iar acest pod este esențial pentru proiect. Planurile au fost întârziate însă de faptul că drumul ar urma să treacă prin zona de protecție a căii ferate, lucru care se pare că nu convine CFR. 

Descongestionează Piața Abator

Podul Răsăritului va fi esențial și dintr-un alt punct de vedere. El va scurta traseul celor vin dinspre estul Clujului și merg către gară, respectiv către zona Baciu. Mulți șoferi aleg în prezent traseul strada București – strada Traian și congestia nu e prea mare, însă zona se va aglomera îngrozitor. În Piața Abator se construiește deja un bloc de 22 de etaje și stau la rând trei de 16, care vor avea la bază mall-ul Oxygen. Când vor fi gata, îmi închipui că nu veți dori prea mult să tranzitați zona decât dacă nu aveți încotro. 🙂

About