Decizie finală: Electric Castle nu se ține în 2020

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     336 Vizualizări  

Electric Castle 2020 devine Electric Castle 2021. Din motive de pandemie, festivalul de la Jucu nu va mai avea loc. Decizia este logică și a putut fi bănuită, dar astăzi a fost anunțată oficial de organizatori. Festivalul ar fi trebuit să aibă loc între 15 și 19 iulie.

„În toate experiențele create, sănătatea și siguranța publicului au fost prioritare. Am muncit în acest spirit și în ultimele 11 luni, pregătind cea de-a 8-a ediție. Din păcate, cu o lună și jumătate înainte de momentul în care aceasta ar fi trebuit să debuteze, nu există niciun scenariu în care noi le-am putea asigura așa cum ne-am dori. Urmând direcția stabilită de toate marile evenimente din lume și deciziile autorităților din majoritatea statelor europene, pe care anticipăm că și autoritățile române le vor implementa, în curând, anunțăm oficial că ediția a 8- a a Electric Castle se amână pentru perioada 14 – 18 iulie 2021. Este o decizie foarte dificilă și suntem conștienți de dezamăgirea și tristețea pe care le simt nu doar fanii noștri ci și toți cei care, an de an, fac posibilă fiecare ediție a festivalului. De la echipe de producție, tehnicieni, artiști, arhitecți, comercianți, comunitatea locală și voluntari, mii de oameni vor simți efectele acestei decizii. Ne mobilizăm acum pentru a ne reorganiza pe noile coordonate de timp anunțate, primul pas fiind reconfirmarea artiștilor ce ar fi trebuit să fie prezenți, în această vară, pe domeniul Banffy”, se arată în comunicatul Electric Castle.

Toate biletele achiziționate pentru ediția a 8-a rămân valabile, noi detalii și opțiuni urmând a fi anunțate în următoarele zile.

About