De la el a plecat unsingurcluj.ro. S-au strâns deja 125.000 de euro

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     4496 Vizualizări.  

Omul care a pornit ideea unsingurcluj.ro este Cristian Hordilă, festival manager TIFF. Toate marile festivaluri și evenimente ale Clujului și-au dat mâna cu autoritățile, în ideea de a susține medicii, spitalele, oamenii aflați în nevoie.

“Ideea este că n-am putut să stau deoparte, am pus mâna pe telefon și i-am sunat în weekend pe omologii și partenerii noștri de la celelalte festivaluri, evenimente culturale și inițiative civice. Toți au răspuns prompt, pentru că aveau aceleași dorință de implicare. Ne-am grupat sub această «Un singur Cluj», am stabilit repede și relații cu Prefectura, Consiliul Județean și Primărie. Autoritățile au răspuns pozitiv, s-au creat relații cot la cot și umăr la umăr în efortul acesta.Dorința a fost să centralizăm resursele financiare, logistice, umane, și sunt multe pe care le avem, și să înțelegem care sunt punctele nevralgice, care sunt nevoile, ca să putem acoperi minusurile. Am început deja strângerea de fonduri de la mediul de afaceri, de la partenerii și sponsorii noștri, am lansat pe site biletul de solidaritate, invităm publicul, fanii ca prin donații să cumpere aceste bilete”, a spus Cristian Hordilă, pentru Media9.

Reacția la această inițiativă a fost incredibilă. 125.000 de euro s-au strâns în numai 24 de ore. Deocamdată s-a semnat un singur contract cu o firmă mare, este vorba despre NTT Data. “Banii vor merge către sprijinirea spitalelor, a medicilor și a altor nevoi pe care le vom identifica”, a subliniat Cristian Hordilă.

Există și website-ul unsingurcluj.ro. “Pe site centralizăm nevoile de sprijin, toate resursele pe care le pun sau intenționează să le pună oamenii la dispoziție. Ne implicăm ca acestea să fie mai eficiente și să ajungă fix acolo unde este nevoie de ele”, a mai spus Hordilă, festival manager TIFF.

Iată cine este implicat în grupul Un singur Cluj.

About