Cum ar fi un duel Dâncu – Boc, pentru Primărie? “A sosit vremea unei lupte sănătoase cu Emil Boc și cu PNL Cluj”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     1404 Vizualizări  

Schimbări la PSD: Alexandru Cordoș a devenit președintele organizației județene. Este o surpriză, având în vedere că acesta dispăruse din politica mare de ceva vreme, mai ales din cauza scandalului de corupție în care a fost implicată soția sa. O și mai mare surpriză este întoarcerea în politică a lui Vasile Dâncu. Fostul vicepremier a devenit președinte interimar al Consiliului Național PSD.

Decizia Consiliului Executiv Național al PSD a fost primită cu bucurie, la Cluj. Fost președinte al organizației județene, deputatul Horia Nasra îl provoacă pe Vasile Dâncu să candideze la Primăria Cluj-Napoca. “Sper să răsară și o speranță pentru organizație, candidatura dlui. Vasile Dâncu la Primăria Cluj-Napoca”, a scris Nasra, pe Facebook. Vasile Dâncu nu a anunțat însă niciodată că ar dori să candideze la Cluj. Altfel, mesajul său este critic la adresa instalării la cârma PSD Cluj a lui Alexandru Cordoș.

“Ieri, PSD Cluj a mai pierdut o luptă cu centrul, statutul dar și cu generația UTC Cluj care a căpușat organizația douăzeci de ani, exceptând perioada iulie 2016 – septembrie 2019. Ieri, PSD Cluj s-a întors în urmă cu zece ani și asta explică și de ce mulți primari au plecat din partid. Atunci când muncești, câștigi și ai voturi, te aștepți să conduci, nu să te conducă din spate umbre politice care fug de bătălii electorale. S-a pierdut o luptă, dar nu și războiul :). Din toată această întoarcere în urmă, sper să răsară și o speranță pentru organizație, candidatura dlui. Vasile Dâncu la primăria Cluj-Napoca. Sunt convins că toată organizația ar susține această candidatură, mai ales acum când a fost încărcat politic și simbolic cu responsabilitatea Consiliului Național al PSD. A sosit vremea unei lupte sănătoase cu Emil Boc și cu PNL Cluj, în locul confortului unei politici locale partajate”.

Ieri, înainte de schimbare, PSD Cluj lua în considerare posibilitatea să nu aibă candidat la Primăria Cluj-Napoca.

Alexandru Cordoș plecase din PSD în PRU, dar a fost readus în partid anul trecut, pe când organizația județeană era condusă de Liviu Alexa. El îl înlocuiește pe maramureșeanul Gheorghe Șimon. Este al patrulea președinte al organizației județene în mai puțin de un an. S-au succedat acolo Horia Nasra, Liviu Alexa, Gheorghe Șimon, iar acum Alexandru Cordoș.

About