Cu reflectoarele pe zebre. Ce treceri de pietoni se modernizează

Autor  Ionel Lespuc   în       7 luni în urmã     891 Vizualizări  

Lumină mai multă pentru pietoni. Numărul zebrelor suprailuminate este în creștere, în fapt aproape se va dubla anul acesta. “În momentul de față, în municipiul Cluj-Napoca există 62 treceri de pietoni iluminate. În anul 2020, estimăm finalizarea a 51 de sisteme de iluminat dedicate trecerilor de pietoni”, a răspuns Primăria, la o solicitare Media9.

113

treceri de pietoni suprailuminate ar urma să existe la Cluj. Pentru acest proiect, Primăria a semnat un acord-cadru cu Neon Lighting SRL, în valoare de 2,5 milioane de lei.

Cele 62 de treceri finalizate fac parte din prima etapă a proiectului. În ședința de Consiliu Local de luni urmează să fie aprobată lista zebrelor din etapa a patra, opt la număr. Clujul plătește 200.000 de lei, plus TVA, pentru lucrări. Durata execuției este zece săptămâni.

Trecerile de pietoni au fost dotate cu sisteme de iluminat inteligente, echipate cu surse LED și controlabile de la distanță, pentru creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanților la trafic, în special a pietonilor.

Primăria a cochetat pentru o perioadă cu ideea realizării sistemelor de iluminat cu senzor, în sensul ca reflectoarele să se activeze în momentul în care se apropie un pieton. S-a renunțat însă la această idee, care ar fo economisit energie, dar putea fi riscantă.

About